Revenirea pe zapada

O luna dupa ultima etapa de viteza, coboratoarele revin in intrecerile de la cel mai inalt nivel ale schiului alpin. Si apropo de etapa din Val d’Isere, cea anulata de super-urias nu va fi programata inainte de Mondialele din Schladming. Cele mai mari sanse de organizare le are Meribelul (23-24 februarie), poate si ca sa ramana in ograda franceza. Deocamdata caravana alba se opreste in vestul Austriei, in St. Anton si iata programul antrenamentelor:

  • joi, 10 ianuarie, 11:30 (antrenament devansat de la 12:45 din cauza prognozei ce anunta ninsori dupa amiaza): 1. Lara Gut 1:38,31; 2. Anna Fenninger 1:39,33; 3. Daniela Merighetti + Andrea Fischbacher 1:39,34; 12. Tina Maze 1:40,22; 24. Lindsey Vonn 1:42,29; 54. Edit Miklos 1:45,10. Lara Gut, la fel ca multe alte fete, a sarit o poarta. Nenumaratele ploi ale ultimelor saptamani au lasat urme pe pista. Denivelari imposibil de vazut pe lumina difuza cum a fost la antrenament. Asa a devenit partia extrem de dificila, obligandu-le pe fete la o atitudine defensiva, dupa cum si-au descris trairile Fenninger si Fischbacher. Redau declaratia celei din urma: „Mult n-am vazut, mai mult mi s-a clatinat capul. Pista este ridicol de denivelata, iar vizibilitatea la sol a fost azi egala cu zero.  Am avut de la start pana la finis un zbor orb”. Am zice ca pentru Lindsey Vonn nu este tocmai locul ideal de revenire dupa asa o pauza lunga. Dar sa nu ne grabim. Lindsey a inceput in forta si a tras serios frana pe parcurs. Rezultatul e putin mincinos. Nu avem cum sa stim cat.
  • vineri, 11 ianuarie, 12:45. Anulat din cauza zapezii cazute peste noapte. Pana maine cica or s-o curete pe toata, ca e pista abrupta si luneca usor la vale.

Frantuzoaicele au ajuns in St. Anton, la baza partiei: Marion Rolland, Marie Marchand-Arvier, Jennifer Piot, Margot Bailet (via Marion Rolland)

Ultima data cand s-a schiat in St. Anton a fost acum 5 ierni, castigatoarea coborarii numindu-se Lindsey Vonn. Si daca v-a lipsit in saptamanile de pauza pe care le-a luat dupa tranta din Val d’Isere, asteptarea a luat sfarsit. Lindsey a revenit pe zapada.

Daca pe noi ne macina curiozitatea, vrand sa aflam la ce nivel este, majoritatea concurentelor vor avea o alta grija. Propria calificare la mondiale. Doar campioana din Garmisch, Elisabeth Görgl e primita indiferent de rezultatele acestei ierni. In rest toata lumea trebuie sa indeplineasca criteriile de calificare anuntate de propriile federatii, numarul maxim de concurente ce pot reprezenta o natiune fiind 4. Doar Austria are un +1 de la Liz.

Publicitate