Lectia Mariei

Mikaela Shiffrin nu crede ca le stie pe toate. E pregatita sa invete, asa ca acasa, in putinul timp liber dintre lectiile pentru liceu si antrenamente, refacere si concursuri, studiaza video-uri, in special cu Marlies Schild. Vrea sa afle ce o face atat de rapida pe austriaca. In Flachau insa, o profesoara mai potrivita e Maria Höfl-Riesch. Nemtoaica e specialista absoluta din ograda lui Hermann Maier. Din trei participari de pana acum, a terminat de trei ori pe podium. Prima data si sezonul trecut pe locul doi, iar intre ele a invins.

Mariei ii place atat de mult in Flachau in special pentru terenul care nu se inclina nicaieri exagerat si in care pantele sunt legate prin pasaje de-a dreptul plate. Acolo poate nemtoaica accelera ca nimeni altcineva si exact asta a facut si azi. Cursa incepuse anost pentru telespectator si a continuat si dupa ea la fel. Doar pustoaica americanca ce facuse sufletele sa vibreze, cu usurinta ei jucausa, ce aminteste de Janica Kostelic. Dar doua greseli o avertizasera deja sa nu se asepte la primul loc.

Insa primele adversare au fost blande. Toata lumea a gresit si au lasat-o pe Shiffrin in liniste si pace pe prima pozitie. Cand nici macar Frida Hansdotter nu s-a apropiat la mai putin de jumatate de secunda, a inceput sa miroasa a cel mai bun timp al mansei pentru Mika, cu toate deficientele clare pe teren plat, pe care ni le aratase deja in Zagreb. O uitasem pe Maria. Prezenta ei constanta intre primele – putem sa nu socotim scaparea din Are, cu locul 11 – a trecut neobservata, luminile fiind de fiecare data atintite asupra podiumului. Iar de la victoria din Levi nemtoaica nu mai urcase pe el.

Dar in Flachau a redevenit cea veche. Suverana, stabila, balansata si schiind cu mare placere. Printre miile de spectatori veniti sa se simta bine, nu putini au fost compatrioti de-ai ei, ce au sustinut-o galagios. O alta jumatate de secunda mai rapida decat Mika si rezultatul ei a fost ca o chemare la fapte mari pentru colega Christina Geiger. Schi activ, lipsa de greseli si locul 3 la 3 zecimi in spatele americancei.

Gazdele au trait mai intai o dezamagire prin Kathrin Zettel, la al patrulea abandon al sezonului. Apoi s-au bucurat alaturi de Michaela Kirchgasser si mai ales Bernadette Schild, clasate pe 6-7, intre Tanja Poutiainen si Tina Maze. Mezina Schild a dat o noua proba de talent, schiind iar ca scapata de supraveghere. Daca pana la accidentarea lui Marlies a parut un pic nepasatoare, de parca nepotismul ii asigura automat un loc in echipa, acum o vedem pe adevarata campioana mondiala de junioare, maturizata subit.

Mansa secunda nu va fi usoara, pista aratandu-se putin in suferinta chiar de la prima mansa. Clasamentul ei il gasiti la postul anterior.

O părere la “Lectia Mariei

  1. …imi vine sa rad,,,azi dimineata cand a iesit din Hotel Mikaela Shiffrin i-am urat noroc in cursa de azi si i-am facut 5 poze ca de obicei ! Si uite ca a castigat ! 17 ani, atati ani are! Imi amintesc ca anul trecut cand am urcat cu ea si Lindsey in telescaun pe partia Herman Maier am rugat-o sa-mi spuna o dorinta: a spus ca vrea sa fie ”snow princess Flachau” si uite-o…! 125000 euro s-au indreptat spre ea acum 15 minute, intr-un minunat spatiu de zapada, un paradis al schiului, Flachau; o statiune care in acest an a implinit 50 ani de cand are montate instalatii pe partii !

Comentariile nu sunt permise.