„M-a uns pe suflet”

Text scris de Sandra Narea, reprezentanta a Romaniei la doua editii ale Campionatelor Mondiale

Astazi a fost randul meu! Am avut onoarea de a deschide mansele de slalom feminin in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Am ramas foarte frumos impresionata de tot ce s-a intamplat in Poiana Brasov.

Sandra Narea purtand torta olimpica (via facebook)

Desi vremea nu a fost tocmai insorita si norisorul de lapte isi facea prezenta in partea de sus a partiei de concurs, era o atmosfera pozitiva si de buna voie. Toata lumea zambea, toata lumea te ajuta cu orice informatie, iar partia de concurs era impecabila, cu o zapada inghetata care iti dadea o senzatie de control al schiului fantastica.

La recunoasterea de la prima mansa am ajuns un pic tarziu, cu cateva minute inainte sa se inchida pista, si am avut placerea de a observa pe partie cum toti oamenii care erau implicati in organizarea acestui eveniment erau ca niste furnicute, fiecare individ facea cate ceva pentru a crea cele mai bune conditii concurentilor.

Prima mansa a fost un slalom montat aritmic, cu multe schimbari de ritm si am avut ceva fluturasi in stomac la start chiar daca normal ar fi fost sa fiu relaxata, eram doar deschizatoare. Aceste emotii m-au luat prin surprindere, dar m-am bucurat foarte mult de acest moment si de galeria care a fost minunata. A doua mansa slalomul a fost mai de viteza si mai ritmic. Mi-a facut o mare placere sa schiez prin el. M-a uns pe suflet.

Organizarea a fost impecabila si sunt mandra de tot ce au realizati cei implicati, pe care ii felicit. Au fost foarte punctuali, promti si dedicati. S-a comentat foarte frumos – felicitari Elod. Cred ca acest festival va fi o carte de vizita pentru Romania in sporturile de iarna si un pas mare spre inainte, cu toate ca nu toata lumea are cultura necesara de a intelege un asemenea eveniment. Acesta a fost sigurul lucru care m-a dezamagit, comentariile rautacioase si gratuite pe care le-am auzit.

Junioarele au schiat minunat, m-am bucurat de spectacolul pe care l-au oferit. Mi-a placut foarte mult ca pareau foarte relaxate.

Sunt foarte fericita pentru aceasta experienta si sunt si mai fericita ca s-a intamplat la noi in tara. Bravo!

Clasamentul primei manse (nu am rezultatele oficiale, asa ca nu stiu pozitiile fetelor noastre):
1. BREZOVNIK Sasa (SLO)                        47,41
2. CHRISTENSEN Nora Grieg (NOR)  47,43
3. AGER Christina (AUT)                           47,45

??. COPOT Bianca (ROU)                           57,41
??. SOGOR Sarolt (ROU)                            58,60
Raluca Ciocanel nu a dus prima mansa pana la capat.

Clasamentul final (complet):
1. CHRISTENSEN Nora Grieg (NOR)  1:33,78
2. AGER Christina (AUT)                           1:33,97
3. BREZOVNIK Sasa (SLO)                        1:33,32

43. COPOT Bianca (ROU)                          1:53,17
44. SOGOR Sarolt (ROU)                           1:54,64