Ultima sansa

Am ajuns aproape la final. Atat de aproape incat in aceasta saptamana ne vom lua ramas bun de la o parte din fetele si baietii vitezomani. La finalele din Lenzerheide de peste doua saptamani nu mai sunt primiti decat primii 25, plus campionii mondiali (junior si senior, desi logic ar fi ca seniorul sa fi apucat sa se califice deja), plus cei care in clasamentul general au peste 500 de puncte adunate din toate disciplinele. Inlocuirile nu sunt permise ca la alte intreceri neseriose (pentru cei care nu stiu, am impuns slalomul paralel). Lindsey Vonn se antreneaza deja acasa? La ultima coborare si ultimul super-G vom avea cu o concurenta mai putin. Dar mai e pana acolo.

Deocamdata ne pregatim – noi sufleteste, schiorii pe partie la antrenamentele oficiale – pentru Garmisch-ul fetelor si Kvitfjell-ul baietilor. Daca pana acum intrecerea a fost animata doar la varf, cei buni incercand sa se plaseze in pozitii cat mai bune pentru sarja finala spre glob, de acum s-a terminat cu politeturile si in partea inferioara a clasamentului. Miza e finala sau nimic. Fetele s-au pus pe treaba de ieri, ca maine e deja concurs – un super-G in locul celui anulat in Val d’Isere. Azi s-au antrenat toti, fete si baieti, dar nu la gramada, ci desigur fiecare la locul lui. Iata ce a iesit (maine voi actualiza si datele ultimului antrenament masculin):

Sus la Garmisch (foto Dada Merighetti)

Garmisch-Partenkirchen:

  • miercuri, 27 februarie: 1. Anna Fenninger 1:41,99; 2. Maria Höfl-Riesch 1:42,02; 3. Lotte Smiseth Sejersted 1:42,35; … 40. Edit Miklos 1:45,61. Annei ii place pista bavareza. Aici a castigat in urma cu doi ani titlul in proba super-combinata si a urcat anul trecut pe podium. Maria a intrat in forma la spartul targului. Desteptarea asta tarzie i-a adus deja trei medalii mondiale. Poate ii aduce si o victorie acasa. Lotte Smiseth Sejersted ne-a obsinuit cu avantul in primul antrenament. Pana acum n-a repetat inca performanta si in concurs. Tina Maze a terminat a 13-a, la o secunda si jumatate in spatele Annei.
  • joi, 28 februarie: 1. Tina Maze 1:40,42; 2. Daniela Merighetti 1:40,68; Regina Sterz 1:40,71; … 43. Edit Miklos 1:44,03. Primele trei de ieri s-au clasat imediat in spatele podiumului de azi.

Primul antrenament din Kvitfjell (foto Matt Price)

Kvitfjell:

  • joi, 28 februarie: 1. Klaus Kröll 1:30,28; 2. Hannes Reichelt 1:30,57; 3. Max Franz 1:30,73. Austriecii viseaza desigur sa pastreze podiumul asa si in cursa, dar pentru Aksel Lund Svindal asta e partia de acasa. Azi a fost al saptelea, sambata se va prezenta altfel. Nu va minunati de timpii record. A batut vantul sus si s-a schiat de la startul de rezerva.
  • vineri, 1 martie: 1. David Poisson 1:46,11; 2. Aksel Lund Svindal 1:46,45; 3. Dominik Paris 1:47,16. Hannes Reichelt a fost oprit pe drum deoarece inainte lui cazuse Erik Guay. Antrenamentul s-a amanat cu doua ore din cauza vantului, care si-a facut de cap si in timpul lui, dar macar s-a schiat de sus. Maine acelasi vant e posibil sa transforme cursa intr-o loterie.
Publicitate