Kranjska Gora si Ofterschwang

Ultimele etape din sezonul regulat sunt tehnice. Ca si anul trecut Slovenia ii intampina pe baieti, iar Germania pe fete cu temperaturi foarte ridicate. Diferenta e ca acum primavara a venit doar in ultima saptamana si pistele nu au apucat sa se zahariseasca. In schimb ar putea sa se flescaiasca. In ambele statiuni a plouat sau va ploua. Iata si programul:

  • sambata, 9 martie, slalomul urias masculin: 10:30 prima mansa (live pe Eurosport 2) si 13:30 mansa a doua (live pe Eurosport 2)
  • sambata, 9 martie, slalomul urias feminin: 10:30 prima mansa (live pe Eurosport 2) si 13:30 mansa a doua (live pe Eurosport 2)
  • duminica, 10 martie, slalomul masculin: 10:30 prima mansa (live pe Eurosport 2) si 13:30 mansa a doua (live si in reluare noaptea de la 1:15 pe Eurosport 2)
  • duminica, 10 martie, slalomul feminin: 10:30 prima mansa (live pe Eurosport 1) si 13:30 mansa a doua (live pe Eurosport 2).

Partia din Kranjska Gora la orele diminetii (via FIS Alpine)

Daca globurile mici in cele doua discipline masculine de azi si maine sunt aproape acontate – atat Ted Ligety in slalomul urias cat si Marcel Hirscher in cel special au peste suta de puncte avans si ar putea cuceri trofeele in Kranjska Gora – in lupta pentru globul mare nu e nimic decis. Aksel Lund Svindal a recuperat incredibil in Kvitfjell si s-a apropiat la 29 de puncte de Marcel Hirscher. Cu cate 4 probe ramase pentru fiecare dintre ei – Aksel o coborare, un super-G, doua slalomuri uriase, Marcel doua slalomuri uriase, doua speciale – e aproape imposibil de prevazut ce se va intampla. Disciplinele lui Marcel sunt mai vulnerabile la abandonuri, cele de viteza ale lui Aksel pot cadea mai usor victima anularii in cazul in care vremea nu va tine cu organizatorii in Lenzerheide. Norvegianul are si atu-ul experientelor precedente in care i-a subtilizat de doua ori trofeul de sub nas lui Benjamin Raich. La doua puncte in 2009 si 13 in 2007.

La fete vom avea o etapa cvasi-apatica si una palpitanta. Globul mare ii apartine Tinei Maze de acum doua saptamani, pe cel al slalomului urias il cucerise deja de la finalul lui ianuarie, asa ca azi vor izbucni mai mult ambitiile de subsol. Lista celor 25 cu drept de start la finalele de saptamana viitoare nu e inca inchisa.

La slalom in schimb asistam la o lupta in trei pentru trofeul disciplinei. Conduce campioana mondiala, Mikaela Shiffrin, care a demonstrat deja in Schladming ca stie sa schieze inteligent si tintit spre obiectivul fixat. Prospetimii ei i se opune experienta urmaritoarelor Tina Maze si Veronika Velez-Zuzulova. Slovaca si-a pierdut un pic elanul pe care-l prinsese la cumpana dintre ani. Slovena in schimb tine neaparat sa-si puna in vitrina colectia completa de globuri de cristal si va lupta aprig pentru cel mai improbabil dintre ele atat in Ofterschwang, cat si saptamana viitoare in Lenzerheide.

Publicitate