Repetitiile repetitiei generale

Pana acum ne-am jucat cu schiul din trei in doua saptamani de-acum intram in sezonul regulat, ce nu va lasa sa treaca saptamana fara intreceri in Cupa Mondiala. De obicei baietii din Lake Louise (o coborare si un super-G) erau insotiti de fete in Aspen. Dar anul acesta e cel dinaintea Campionatelor Mondiale din Vail/Beaver Creek, asa ca fetele au in acest weekend repetitie generala (o coborare, un super-G si un urias). Cu ajutorul iernii timpurii s-a reusit amenajarea perfecta a noii partii feminine de viteza.

Partia din Beaver Creek le asteapta anul acesta si pe fete (© skiweltcup.de)

La baieti sunt sanse mari sa revina Beat Feuz. Elvetianul care aproape a cucerit globul mare de cristal acum doua ierni mai are inca probleme, genunchiul scartaind la aterizari dupa sarituri mai mari. Asa ca a decis sa participe la antrenamentele oficiale, sa vada cat de inghetata e pista si cum se comporta genunchiul la sariturile ceva mai mici (tot aici urmeaza sa schieze si fetele saptamana viitoare) si apoi va hotari daca incearca si cursa sau nu.

La fete va absenta cea programata de fapt sa revina in intreceri pe pista de acasa, Lindsey Vonn. Americanca a cazut rau la un antrenament de saptamana trecuta, si-a sucit un umar, s-a julit pe fata si cel mai grav, si-a rupt partial ligamentul lateral anterior, ce fusese refacut chirurgical dupa operatia ce a urmat accidentarii din Schladming. Conform anuntului oficial acum urmeaza o terapie intensiva si daca genunchiul ii permite, va incerca sa ia startul saptamana viitoare in Lake Louise, pe partia pe care a sarbatorit 14 victorii pana acum.

Revenind la intrecerile din aceasta saptamana. Daca de vineri pana duminica vom avea in Beaver Creek repetitia generala pentru mondialele de anul viitor, antrenamentele oficiale care incep azi, sunt de drept repetitiile repetitiei. Programul lor:

  • marti, 26 noiembrie, 20:00: 1. Lara Gut (SUI) 1:43,42; 2. Anna Fenninger (AUT) 1:43,90; 3. Tina Weirather (LIE) 1:44,00; … 60. Edit Miklos (HUN) 1:47,81. Inaugurarea pistei s-a facut in conditii ideale, traseul putand fi savurat de fetele mai indraznete. Cele mai tematoare au coborat cu frana trasa. Maria Höfl-Riesch crede ca vor avea nevoie de toate antrenamentele ca sa prinda cu adevarat curaj.
  • miercuri, 27 noiembrie, 19:45: 1. Stacey Cook (SUA) 1:42,03; 2. Tina Weirather (LIE) 1:42,10; 3. Lara Gut (SUI) 1:42,12; 4. Anna Fenninger (AUT) 1:42,33; … 50. Edit Miklos (HUN) 1:45,30. Aceleasi conditii perfecte si in a doua zi de antrenamente. Lara Gut a facut conform propriilor aprecieri doua greseli costisitoare. Dupa parerea Tinei Weirather, partia Raptor e cea mai grozava partie de coborare pe care a mers vreodata. Nu era nevoie de declaratie, timpii ii tradeaza placerea schiului pe ea. Dupa ultima saritoare, Anna Fenninger s-a ridicat in picioare si a terminat parcursul in ritm de voie.
  • joi, 28 noiembrie, 19:45: 1. Lara Gut (SUI) 1:40,76; Tina Weirather (LIE) 1:41,94; 3. Ilka Stuhec (SLO) 1:42,44; … 54. Edit Miklos (HUN) 1:46,75. Edit a deschis antrenamentul final. Pista perfecta n-a ajutat-o din pacate sa scoata un timp mai bun. Are intarzierea cea mai mare din toate zilele de antrenament. E drept ca ce a facut Lara Gut seamana mai mult cu atitudine de cursa. Daca mai are si rezerve, e probabil imbatabila. Surprinzatoare clasarea Ilkai Stuhec pe 3. De contat va conta insa numai clasarea de vineri.

La baieti, dupa cum ziceam, vom avea doar doua curse saptamana aceasta. De aceea antrenamentele incep abia maine, dupa urmatorul program:

  • miercuri, 27 noiembrie, 21:00: 1. Erik Guay 1:50,00; 2. Steven Nyman 1:50,20; 3. Patrick Küng 1:50,29. Canadianul si-a anuntat deschis intentiile, desi intamplarile verii nu-l recomandau ca favorit. In vreme ce colegii i s-au antrenat, el a stat pe tusa 3 luni, refacandu-se dupa o artroscopie la genunchi. Fata de alti ani, pista a fost de la primul antrenament foarte denivelata, motiv pentru care o parte dintre participanti au preferat o abordare de acomodare. Azi urmeaza sa-si dea drumul mai multa lume.
  • joi, 28 noiembrie, 20:00: anulat dintr-un motiv neobisnuit. A picat curentul la telescaunele ce duc schiorii la start.
  • vineri, 29 noiembrie, 21:00: 1. Aksel Lund Svindal 1:24,33; 2. Georg Streitberger 1:24,47; 3. Bode Miller 1:24,78. Din cauza cetii din partea superioara a traseului, antrenamentul s-a efectuat de la startul de rezerva.

Voi actualiza zilnic rezultatele antrenamentelor, orele de start si linkurile spre ticker-ul live. Nici unul din antrenamente nu este preluat de Eurosport, ticker-ul ramane singura sansa de a urmari ce se intampla pe traseu.

Anunțuri

O părere la “Repetitiile repetitiei generale

Comentariile nu sunt permise.