Ania Caill debuteaza in Cupa Mondiala

Luni concurs, marti concurs, miercuri antrenament, joi spre St. Moritz, vineri antrenament, sambata concurs, duminica iar concurs, luni, marti, miercuri tot asa si apoi spre Val d’Isere, joi si vineri antrenament, sambata concurs, duminica inca unul.

(foto din arhiva personala)

O privire fugara in programul Aniei de saptamana aceasta si viitoare.

E calificata la Jocurile Olimpice la trei discipline: coborare, super-urias, super-combinata. Dar cea care ii place cel mai mult e uriasul. Doar rezultatele refuza sa ramana constante. Merge o mansa la nivelul celor mai bune fete de varsta ei, cade in a doua. Uneori nu mai ramane nimic de facut ca sa evite abandonul. Dar daca poate, se ridica si termina cursa, asa ca luni.

A durut mult rezultatul. Locul 39 a fost cum a fost, dar punctele alea multe, 90, stranse in dreptul ei, inseamna o lume fata de 0-ul Tinei Maze. De fapt sunt o lume si fata de cele 38 la care ar trebui sa ajunga ca sa ia startul si la Soci. Cu suma rezultatelor acum sta la 51,15.

A cazut? Nu conteaza, trebuie sa spere la urmatoarea sansa. Daca o pierde si pe asta la cea care va veni, caci numai asa, ca un Sisif capos si de neoprit poti razbi pana la urma. Si marti a venit eliberarea. Doua manse reusite si cel mai bun punctaj al carierei. 40 de puncte pentru locul 22. Bravo Ania!

Ce urmeaza acum in program e mai delicat. In Soci va avea de infruntat fete din cu totul alta clasa decat cea a concursurilor la care merge ea de obicei. Le va infrunta pe Tina Maze, pe Lindsey Vonn, pe Maria Höfl-Riesch, pe Lara Gut. Am fi nebuni sa asteptam de la ea sa se apropie de ele, dar n-ar fi frumos sa mearga macar cat de bine poate. Si atunci, ca sa nu fie timorata de apropierea zeitelor schiului, a decis sa scape acum de tracul debutului.

Va pleca ultima in St. Moritz, ca-i prichindeaua Cupei Mondiale, dar va fi acolo, schiind si pentru ca noi sa avem pentru cine ofta cu pumnii stransi. Va ramane in St. Moritz la Cupa Europei si apoi va fugi in Val d’Isere, din nou la Cupa Mondiala.

Un program „indraznet” zice mama ei, desi este mai mult de atat. Sa ne reamintim ca un rezultat bun la schi este unul deasupra numarului de start. Si sa-i tinem pumnii din toata inima ca sa treaca cu bine peste primele incercari din sfera cu aer rarefiat a schiului.

De aici a plecat in urma cu 12 ani.

(foto din arhiva personala)

Aici a ajuns acum.

Trei pentru Soci: Ania Caill incadrata de Alexandru Barbu (stanga) si Ionica Achiriloaie (dreapta).

E ca un fel de ultima tabara inainte de atacarea piscului. Il vede deja, dar bucata asta finala e cea mai grea. Hai Ania!

O părere la “Ania Caill debuteaza in Cupa Mondiala

  1. Pingback: Caill ia startul in Cupa Mondiala | Blog de Zapada

Comentariile nu sunt permise.