Unu si jumatate la unu pentru Mika

Anuntam in avancronica etapei ca sezonul acesta vom urmari la cea mai tehnica disciplina a schiului alpin un meci intre Marlies Schild si Mikaela Shiffrin. Cu doua slalomiste care atunci cand nu sunt incomodate de conditii isi pot depasi adversarele cu cate o secunda pe mansa, scenariul e logic. In Levi Marlies a fost deranjata de vant, in Courchevel Mika nu a indraznit prea multe pe partia dificila.

Mikaela Shiffrin in prima mansa a slalomului din Lienz (© AP)

Astazi in Lienz a fost din nou randul lui Marlies sa cedeze initiativa. Austriaca nu a gasit punctul pana la care poate impinge riscul si intr-o cursa prea controlata va porni atacul final doar de pe locul 6. Mikaela in schimb si-a regasit fluenta mladioasa si si-a permis si o greseala costisitoare pe abruptul final fara sa-i fie amenintata prima pozitie.

Nu a fost o cursa usoara. A plouat si stropii au umplut ochelarii fetelor, ingradind vizibilitatea. In plus temperaturile usor peste limita inghetului au schimbat neuniform calitatea zapezii. Pe alocuri a mai ramas cate o bucata de gheata, dar in mare a dominat zapada cu priza ce a agatat canturile prea ascutite. Oarecum a contat si numarul de start, pe primele 8 locuri aflandu-se exclusiv numere de start cu o singura cifra.

Maria Pietilä-Holmner (© APA)

Maria Pietilä-Holmner e singura care a amenintat-o pe Mika, printr-o cursa foarte curata si de o tehnica impecabila. Kathrin Zettel a lasat deoparte stilul linistit pe care i-l cunoastem si a schiat atat de agresiv incat la un moment dat i-au luat-o schiurile inainte. Le-a prins rapid din urma si a fost rasplatita cu a treia pozitie.

Maria Höfl-Riesch a gresit pe mijloc desi l-a abordat cu precautie si a ratat un loc pe podiumul provizoriu, lasandu-si tatal sa astepte mansa secunda pentru un eventual cadou de ziua lui. Si in fine, ultima fata strecurata inaintea lui Marlies e sturlubatica sora mai mica. Bernadette a inceput activ, dar traseul relativ lung si-a cerut obolul si Schild cea mica a redus treptat ritmul.

Mansa secunda incepe la 14:30.

Clasamentul complet

Publicitate