Stirile serii

Anul trecut Gauthier de Tessieres nu fusese inclus in echipa Frantei pentru Mondialele din Schladming. Doar accidentarea lui Johan Clarey i-a facut loc. Caci la Mondiale e permisa. A schiat si a castigat un argint. La JO in schimb, echipa e batuta in cuie. Asa ca neincluderea printre olimpicii francezi e definitiva. Si cu impulsivitatea bine cunoscuta, vice-campionul mondial de super-urias a anuntat retragerea din activitate. Cu punere in aplicare imediata. Prin urmare nu va participa la coborarea de maine din St. Moritz.

***

Mario Matt a ratat slalomul pe care-l conducea in Schladming calcand a treia poarta. Marcel Hirscher in schimb l-a terminat pe locul 2 calcand prima poarta. Nimeni n-a observat atunci. Nici arbitrul de poarta, nici cei care au privit cursa pe ecran. Dar ochii ageri nu dorm niciodata. Cineva a puricat imaginile ulterior si zice-se ca e clar ca buna ziua. Fanionul primei porti se pleaca infrant nu sub manusa austriacului, ci sub schiul lui.

Descoperirea e tardiva. Reclamatiile au termen scurt de depunere. 15 minute. Deci Marcel isi pastreaza si locul 2 si cele 80 de puncte. De n-ar fi castigat Kristoffersen, precis ar fi fost mai vigilent antrenorul norvegian. Din Adelboden incoace ii sicaneaza pe austrieci cu reclamatii. Ba ca Romed Baumann a calcat in slalomul super-combinatei din Wengen (acuzatie neintemeiata), ba ca tatal lui Marcel derapeaza inaintea cursei feciorului ca sa-i netezeasca partia (reclamatie soldata cu amendarea vinovatului). Insa a ratat-o fix pe cea care i-ar fi asigurat indubitabil globul lui Aksel.

Publicitate