Super-combinata olimpica feminina, mansa de slalom – Maria Höfl-Riesch isi apara titlul

Va invit sa urmarim impreuna ce se intampla in mansa de super-combinatei feminine. Dupa cum ziceam favorite la aur sunt Maria Höfl-Riesch si Tina Maze, la bronz are pretentii Nicole Hosp, dar exista si loc pentru surprize.

Pista este buna, a fost inghetata pana acum cateva zile si rezista la temperaturile ridicate din statiunea ce gazduieste intrecerile olimpice.

30. Kristina Saalova (SVK) – intarzie in viraje si pana la urma cade sub o poarta pe care n-o mai prinde
29. Greta Small (AUS) – e fericita ca ajunge cu bine jos
28. Karolina Chrapek (POL) – mai lenta decat pustoaica australiana, pierde tot avantajul primei manse
27. Jana Gantnerova (SVK) – incearca sa tina ambele picioare pe teren in viraje, lupta cu bravura, dar pana la urma cade
26. Sara Hector (SWE) – intrarea in plat e ratata, dar se vede ca e o schioara din alta clasa
25. Sarka Strachova (CZE) – e prima slalomista si se vede din rutina cu care accelereaza si ramane agila intre porti
24. Denise Feierabend (SUI) – si ea e slalomista. De obicei schiaza mai bine decat Sarka, astazi are probleme in a mentine contactul cu zapada, singurul mod in care poate avansa rapid intre fanioanele apropiate
23. Michaela Kirchgasser (AUT) – trebuie sa riste pentru o medalie si incepe dinamic. Primul timp intermediar e clar mai bun. La intrarea in plat greseste si e franata. Ii raman 2 zecimi ca sa treaca in frunte, dar medalia poate s-o uite.
22. Federica Brignone (ITA) – locul 3 dupa o cursa cu multe dificultati.
21. Marie-Michele Gagnon (CAN) – sunt deja urme pe traseu si se impiedica de la inceput in ele, desi e specialista a partiilor moi. Pana la urma cade pe burta si pare sa se fi lovit la brat.
20. Leanne Smith (USA) – si ea iese de pe traseu.
19. Elena Yakovishina (RUS) – rusoaica are sarcina sa termine cursa, asa ca lupta cu virajele stranse si cu intarziere de aproape 3 secunde ajunge cu bine la final. Locul 6.
18. Klara Krizova (CZE) – slalomul ii este strain, dar se bucura ca-l termina. E ultima.
17. Marusa Ferk (SLO) – pe vremuri era o slalomista destul de buna. In ultima vreme l-a neglijat in favoarea probelor rapide. Schiaza angajat, dar atat. Locul 3 ii iese in principal datorita avantajului avut deja la start.
13. Edit Miklos (HUN) – trei schioare inaintea ei au renuntat la start, Edit vrea sa redevina agila, asa ca munceste pe traseu la vale. Locul 9 la final. Austriecii au povestit multe despre ea. Au informatiile de la antrenoarea ei de tehnica, fosta colega de scoala cu Thomas Sykora. In ultima vreme a schimbat rutina antrenamentelor fizice, incluzand mai multe exercitii pentru dezvoltarea rapiditatii in miscare.
12. Ragnhild Mowinckel (NOR) – se vede ca e vitezista, dar schimba directia suficient de agil ca sa salveze un sfert de secunda
11. Ilka Stuhec (SLO) – intarzie in viraje pana la punctul la care nu mai poate prinde poarta urmatoare
10. Dominique Gisin (SUI) – sora ei e specialista de slalom, dar si Dominique participa la cele speciale tocmai ca se se antreneze pentru super-combi. Salveaza 3 sutimi si preia conducerea
9. Francesca Marsaglia (ITA) – rateaza o poarta
8. Nicole Hosp (AUT) – risca si castiga. A avut cateva viraje departe de optim, dar pe final a prins viteza si din 6 sutimi avantaj a pus peste o secunda intre ea si locul secund.
7. Elisabeth Görgl (AUT) – cursa cu greseli, pana la urma calca o poarta.
6. Lotte Smiseth Sejersted (NOR) – urmatorul abandon dupa o poarta calcata.

Nicole Hosp a ridicat manusa, in teorie mai sunt cinci fete care i-o pot rapi. In practica ar trebui s-o aiba asigurata. Doar doua sunt slalomiste mai bune.

5. Maria Höfl-Riesch (GER) – mijlocul e mai bun decat al austriecei, mareste avansul la patru zecimi si desi la final nu risca la fel de mult ca Nicole, il pastreaza si cand opreste cronometrul la final
4. Anna Fenninger (AUT) – slalomul nu-i meseria ei si oricat se straduieste nu poate impiedica intarzierea sa creasca. Locul 6.
3. Tina Maze (SLO) – pierde tot avansul plus jumatate de secunda inca de pe prima parte. Apoi mai are o greseala, pe care o corecteaza rapid, dar care o priveaza de argint.

Asteptam acum posibilele surprize. Lara? Jules?

2. Lara Gut (SUI) – schiaza la limita, chiar daca timpii de reactie sunt prea lenti pentru miscarile rapide implicate. Pana la urma ramane atat de pe spate incat se opreste si abandoneaza.
1. Julia Mancuso (USA) – jos palaria, Jules! Pentru Maria nu este nici un pericol, dar trage pentru una din celelalte doua medalii. Ajunge jos ciufulita, dupa o cursa inteligenta in care n-a trecut peste propriile limite, dar nici nu s-a lasat pe tanjala. A mai gresit pe alocuri, dar are medalie! Bronz.
31. Macarena Simari-Birkner (ARG) – dupa cum era de asteptat, trece la coada clasamentului
32. Mireia Gutierrez (AND) – surpriza, depaseste cateva dintre fetele care au fost mai bune decat ea la coborare
33. Anna Berecz (HUN) – schiaza silitoare pana la capat
34. Ania Caill (ROU) – „te rog nu iesi de pe traseu” zice Thomas Sykora cand Ania greseste pana la oprire la intrarea in plat. Si nu iese, termina, dar desigur cu o intarziere mare. Mi-a placut mult ce a aratat pana la eroare. La slalom nu este diferenta asa mare fata de celelalte schioare de viteza. La start au fost 39 de schioare, doar 22 au terminat o proba extrem de dificila in ambele manse, iar Ania Caill este printre ele. Ultima, dar printre ele. Sper doar ca cei responsabili sa fie suficient de intelepti ca sa stie s-o creasca de acum inainte, pentru ca peste patru ani sa o regasim macar unde e Edit acum (locul 16).

Am vazut o mansa frumoasa, pe care prezenta fetelor noastre a infrumusetat-o si mai tare, iar cursa fara complexe a Juliei Mancuso a ornat-o festiv. A casigat cea care incorporeaza schioarea completa, Maria Höfl-Riesch. Argintul i-a revenit unei alte schioare care e buna si la coborare si la slalom, Nicole Hosp, in vreme ce bronzul a ajuns la gatul celei mai inimoase dintre toate fetele de azi, Julia Mancuso.

O părere la “Super-combinata olimpica feminina, mansa de slalom – Maria Höfl-Riesch isi apara titlul

Comentariile nu sunt permise.