Slalomul super-combinatei olimpice masculine din Soci (Rosa Khutor) – Sandro Viletta uimeste cu aurul lui

Isi mentine Ivica Kostelic avantajul? Au Ted Ligety si Alexis Pinturault vreo sansa reala sa-l ajunga din urma. Ce outsider vom vedea pe podium, caci la cum arata clasamentul si mai ales timpii primei manse, super-combinata olimpica nu e una incadrata in tiparele cunoscute.

Veniti la 13:30 alaturi de mine sa-i urmarim pe schiori intrecandu-se intr-una din cele mai imprevizibile super-combinate din ultima vreme.

Impresii dinaintea cursei, dar de dupa inspectia slalomului aranjat de Papa Kostelic. Aksel Lund Svindal si Matthias Mayer: „Va fi greu”. Kjetil Jansrud: „Traseu tipic pentru Picasso Kostelic. Din partea mea, am facut cea mai buna coborare posibila. Sa vedem cum va fi slalomul.” Ted Ligety: „Nu-i nici prea greu, nici prea usor.”

O gramada de ace de par in diverse combinatii fie cu viraje mai lungi, fie cu unele foarte scurte.

30. Klemen Kosi (SLO) – derapeaza sub o poarta, urca la ea din avant si continua cursa. Va termina jos in clasament, dar e clasat.
29. Martin Vrablik (CZE) – pe portiunile unde slovenul n-a gresit e mai lent. Avantajul il obtine din eroarea predecesorului.
28. Adam Zampa (SVK) – e slalomist si cu o secunda si jumatate avantaj ii asteapta pe coboratori sa ramana in urma lui.
27. Thomas Mermillod-Blondin (FRA) – el e tehnician. Inceputul e stralucit, apoi o greseala care ii ia 17 sutimi din avantaj. Spre final intra direct peste un damb, sare si apoi cade, alunecand pana dincolo de linia de sosire.
26. Paul de la Cuesta (SPA) – telul lui e doar sa termine si o face.
25. Morgan Pridy (CAN) – lucreaza cu tot corpul in viraje, maini, bust, umeri, toate ajuta picioarele s-o ia in directia buna. Nu e stilul ideal, dar termina cursa. Locul 3.
24. Alexander Horoshilov (RUS) – inceput stralucit, mijloc la fel, apoi derapeaza scurt si se trezeste sub o poarta. Dureaza cateva secunde pana isi da seama ca nu are voie sa abandoneze acasa si urca inapoi la poarta ratata. 12 secunde intarziere.
23. Alexis Pinturault (FRA) – la primul intermediar e mai lent decat rusul! Apoi calca o poarta.
22. Otmar Striedinger (AUT) – avem o mostra despre ce poate un coborator pe traseul de slalom. Putin. Pierde 4 secunde.
21. Romed Baumann (AUT) – e probabil singurul vitezist care se antreneaza si la slalom. Ar fi avut nevoie de o coborare mult mai buna pentru a repeta rezultatul de la mondialel din Schladming, unde a ajuns la bronz. A plecat cu o secunda avantaj, a terminat pe 2, cu o secunda si un sfert intarziere.
20. Andrew Weibrecht (USA) – se chinuie la vale si cand sa zica hop, calca si el o poarta si cade pe burta.
19. Natko Zrncic-Dim (CRO) – croatul e specie rara, un schior complet, care straluceste exclusiv in super-combinate. Pierde jumatate de secunda mai putin decat Baumann si prinde locul 2.
18. Ted Ligety (USA) – in virajele largi ramane de 3 ori pe spate, trebuie sa corecteze linia si degeaba are o secunda avantaj, nu-l depaseste nici macar pe croat. Nu va ramane mult timp pe locul 3.
17. Adrien Theaux (FRA) – trebuie sa sara la toate schimbarile de panta, ramane la 2 secunde in spatele lui Zampa. Slovacul n-a fost pe hartiuta cu pronosticuri a nimanui. Acum candideaza la medalii
16. Peter Fill (ITA) – un slalom foarte bun pentru un coborator pana la (cred ca) ultimul ac de par, unde se incurca intre porti si le ia intre picioare.
15. Jared Goldberg (USA) – e doar cu 2 zecimi mai lent decat Ted la slalom, iar la coborare a fost cu 3 zecimi mai rapid. Asa ca il da jos de pe locul 3.
14. Sandro Viletta (SUI) – incredibil. Elvetianul e vitezist pur, dar slalomul ii este mai rapid decat al slalomistilor. Doar finisul e putin mai slab decat al slovacului si cu avantajul primei manse il depaseste clar.
13. Mauro Caviezel (SUI) schiaza binisor slalom, dar pierde ritmul spre sfarsit si pana la urma iese de pe traseu.
12. Bode Miller (USA) – multe greseli, cum ramane pe traseu numai el stie si din cand in cand intrarea directa la porti e recompensata. Locul 3, cu o secunda si 4 zecimi intarziere finala.
11. Beat Feuz (SUI) – arata greoi si pierde 3 secunde fata de colegul de echipa.
10. Dominik Paris (ITA) – pentru el slalomul e un chin. +4.25 e foarte mult.
9. Carlo Janka (SUI) – incepe cu o greseala care-l costa o secunda si jumatate. Dupa aceea merge onorabil, dar la podium nu mai ajunge.
8. Christof Innerhofer (ITA) – isi doreste mult un rezultat cat mai bun si lupta cu toata inima. De Viletta nu se apropie, dar trece pe locul 2, cu jumatate de secunda intarziere finala.
7. Ivica Kostelic (CRO) – nu are picioare sprintene si tehnica nu poate compensa lipsa de agilitate. Doar locul 2 pentru croat.
6. Aksel-Lund Svindal (NOR) – nu face mai mult decat se asteapta de la el. Se comporta onorabil in slalom, dar se vede ca nu e specialitatea lui. Locul 6.
5. Max Franz (AUT) – se impiedica atunci cand calca o poarta si dupa o pirueta cu o figura de patinaj artistic trebuie sa abandoneze.
4. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) – cade imediat dupa pornire, dar si pentru el este importanta clasarea pe listele olimpice. Revine intre porti, insa cade iar cand calca o poarta.
3. Matthias Mayer (AUT) – n-a mai schiat slalom de o vesnicie si nu are cum sa faca fata. Per total pierde 3 secunde si jumatate.
2. Ondrej Bank (CZE) – incepe reticent. Inainte de mansa a zis ca se simte ciudat sa fie vazut brusc drept favorit. Nu scapa de crispare pana la final si incheie cu o secunda si jumatate intarziere pe locul 6. La start avusese o secunda si jumatate avantaj.
1. Kjetil Jansrud (NOR) – un slalom lispit de armonie care-i rapeste medalia. Locul 4.

Singurul dintre favoriti care a confirmat in ciuda unei manse slabe de slalom este Ivica Kostelic, castigatorul medaliei de argint. Christof Innerhofer lupta incredibil si prinde medalia de bronz, in vreme ce Sandro Viletta se dovedeste un tehnician de elita si cu al doilea timp al mansei castiga aurul!

31. Pavel Trikhichev (RUS) – trebuie sa revina pe traseu ca sa termine. Nu voi comenta de acum inainte, rezultatele vor conta doar pentru locul in clasament, dar voi lasa lista schiorilor merituosi care au terminat coborarea.
32. Krystof Kryzl (CZE)
33. Marc Oliveras (AND)
34. Ferran Terra (SPA)
35. Maciej Bydlinski (POL)
36. Arnaud Alessandria (MON)
37. Igor Zakurdaev (KAZ)
38. Georgi Georgiev (BUL)
39. Christoffer Faarup (DAN)
40. Henrik von Appen (CHI)
41. Nikola Chongarov (BUL)
42. Martin Khuber (KAZ)
43. Cristian Javier Simari-Birkner (ARG)
44. Igor Laikert (BIH)
45. Olivier Jenot (MON)
46. Jorge F. Birkner-Ketelhohn (ARG)

Va astept maine la cursa feminina de super-G, unde o vom vedea din nou pe Ania Caill, refacuta intre timp.

Enhanced by Zemanta