Mansa a doua a slalomului urias olimpic masculin din Soci (Rosa Khutor) – Ted Ligety din nou campion olimpic!

Ted Ligety poate fi sigur de medalia de aur. Pentru argint si bronz lupta cu sanse 19 schiori! Invitatie mai clara pentru a urmari mansa a doua a slalomului urias din Rosa Khutor nu exista. Veniti pe partie, sa o facem impreuna.

30. Ivica Kostelic (CRO) – o greseala costisitoare in partea de sus, plus alte cateva maruntele, dar termina mansa.
29. Zan Kranjec (SLO) – pune o secunda intre el si Ivica, in ciuda unor derapaje neprevazute pe abruptul de la mijloc.
28. Sergei Maytakov (RUS) – cum se inclina pista, cum incepe sa greseasca. Ultimul loc, dar rusii sunt fericiti sa-l intampine pe stadion.
27. Jared Goldberg (USA) – intra pe primul abrupt cu elan si are viteza pentru urmatoarele porti, isi mareste avantajul, pe al doilea abrupt pierde putin, dar isi ia din nou avant pentru final si are clar cel mai bun timp de pana acum.
26. Bode Miller (USA) – lupta cu linia pe abruptul de la mijloc (al doilea) si avantajul mic, de 2 sutimi, de la start, nu rezista. Locul 2.
25. Samu Torsti (FIN) – nici el nu nimereste linia la intrarea pe al doilea abrupt si nici nu e Bode. Pierde mai mult. Locul 3.
24. Leif Kristian Haugen (NOR) – norvegianul a prins gustul recuperarilor in mansa a doua. Avantat, trece excelent portile de pe abrupt si mareste avantajul la 33 de sutimi.
23. Mauro Caviezel (SUI) – ratarea completa a abruptului de mijloc il trimite pe ultimul loc
22. Mathieu Faivre (FRA) – aproape se opreste la sfarsitul abruptului dupa ce se indeparteaza mult de trasa ideala si intarzierea e pe masura. Peste doua secunde.
21. Tim Jitloff (USA) – schiaza americaneste. Risc maxim, ignorarea greselilor. Cat timp terenul e abrupt, strategia il ajuta sa mareasca avantajul. Pe finalul plat, ezitarile sunt taxate si ramane cu doar 2 sutimi pentru primul loc.
20. Adam Zampa (SVK) – cursa salbatica, cu viraje sarite pe abrupt, dar prea agresiva pentru zapada putin muiata intre timp.
19. Luca de Aliprandini (ITA) – ataca, dar pierde avantajul pana la ultimul timp intermediar. Jitloff insa a avut un finis slab si acolo il depaseste italianul din nou. 22 sutimi avantaj.
18. Matts Olsson (SWE) – nimereste pe denivelarile de pe abrupt si trebuie sa lupte pentru mentinerea echilibrului. Avantajul dispare si finisul bun nu-l ajuta decat sa ocupe locul secund.
17. Manfred Mölgg (ITA) – nu tine minte unde e prima poarta de la Spranceana Ursului si o rateaza.
16. Kjetil Jansrud (NOR) – cu cel mai bun timp intermediar final, se dezechilibreaza straniu intr-un loc care nu pare dificil si nu mai poate schimba directia ca sa ramana pe traseu.
15. Philipp Schörghofer (AUT) – are pasaje geniale, mijlocul i-a iesit perfect, dar le imbina cu unele mai putin reusite. Finalul e obosit. Locul 5.
14. Henrik Kristoffersen (NOR) – o alunecare fluenta, rupta doar la limita prin sarituri la virajele de pe abrupt. Ii raman 12 sutimi din avantajul la start si trece in frunte.
13. Benjamin Raich (AUT) – o mansa ca pe vremuri pentru Beni care mareste avantajul la aproape jumatate de secunda!
12. Roberto Nani (ITA) – derapeaza inainte de muchia primei saritori si nu mai are cum sa schimbe directia. Rateaza prima poarta de pe primul abrupt.
11. Fritz Dopfer (GER) – abrupturile il franeaza si-l coboara pe locul 4.
10. Steve Missillier (FRA) – stapan pe sine si pe schiuri, stabileste cel mai bun timp al mansei secunde si isi depune candidatura la o medalie.
9. Carlo Janka (SUI) – pe primul abrupt e putin departe de linia ideala, al doilea e si el trecut cam pe mijlocul fasiei albastre si intarzie peste o secunda. Locul 6.
8. Felix Neureuther (GER) – o greseala sus, o greseala jos, si doar locul 3.
7. Marcel Hirscher (AUT) –  merge ca la rodeo, scuturat de denivelari inca din portiunea superioara si asta il impiedica sa fie el in controlul schiurilor. Lupta pana la final sa redevina stapan pe ele. Pierde in proces jumatate de secunda. Locul 2.
6. Alexis Pinturault (FRA) – la primul abrupt e la fel de pe mijloc ca Marcel, pe al doilea se chinuie si el sa reziste scuturaturilor, dar revine la carma pe final si il intrece pe Marcel. Doar 16 sutimi intarziere.
5. Thomas Fanara (FRA) – doar intrarea pe primul abrupt e foarte directa si acolo recupereaza ceva timp. In rest, intra dezechilibrat la inclinarile de pante. Locul 6.
4. Matthias Mayer (AUT) – ca Marcel, ca Alexis, intre pe primul abrupt foarte departe de poarta. Intarzierea de jumatate de secunda stransa acolo ramane pana la final. Locul 4.
3. Davide Simoncelli (ITA) – e surprins de fiecare poarta aflata dupa cate un damb. Nu si-a facut bine lectia de la inspectie si e penalizat cu locul 15.
2. Ondrej Bank (CZE) – cand e vorba de alunecat, o face, cand se strang virajele se pierde pe denivelari. Lupta frumos, dar mai mult de locul 4 nu-i posibil.
1. Ted Ligety (USA) – pentru Ted s-a montat o alta suprafata. Nu pare la fel de deranjat de terenul accidentat, dar nici nu poate accelera. A plecat cu o secunda si jumatate avantaj, ii ramane jumatate de secunda pentru aurul olimpic.

Ce cursa a facut Missillier. Nu se afla printre schiorii cu care as tine, dar asa argint meritat rareori se vede. Ted a indeplint o formalitate, castigand cursa cu doar al 14 timp al mansei. Alexis Pinturault s-a impus clar in fata lui Marcel Hirscher, care a terminat pe ingratul loc de tinichea.

Cursa nu s-a terminat. Dar trebuie sa ne inarmam cu putintica rabdare pana la numarul 52, pozitia la start a schiorului nostru.

52. Alexandru Barbu (ROU) – abruptul il trece fara probleme (din nou doar de acolo apare in transmisia tv) apoi termina fara cascadorii. Pare un pic obosit pe final si totusi trage de el. E multumit la trecerea liniei de sosire. Are si de ce. A pierdut doar cinci secunde si jumatate in mansa a doua! Locul final este 48. La start azi dimineata au fost inscrisi 109 schiori. Putem incepe sa speram la o clasare intre primii 40 la slalom!

Publicitate

2 păreri la “Mansa a doua a slalomului urias olimpic masculin din Soci (Rosa Khutor) – Ted Ligety din nou campion olimpic!

  1. Mr. GS nu avea cum să piardă medalia de aur… prima manșă ca la carte iar a doua cât să se mențină acolo sus… Alex a făcut o cursă bună și a obținut o clasare pe măsură; așteptăm slalomul unde sperăm să vină mai în față. Felicitări Alex și baftă la slalom!

  2. Cat de tare a contat prima mansa pentru LIgety! Dar si cat de tare a contat a doua mansa pentru Sile (Missillier)!!
    Cum spuneam si ieri : a fost un concurs super-tare si un spectacol interesant sa vezi cum un necunoscut(cel putin pentru mine) a aruncat manusa celor din fata, provocand o alunecare in uitare pentru Hirscher sau pentru Bank.
    Nu sustin ca ma pricep sa imi dau cu parerea doar dupa imaginile vazute la TV dar.. PARTIA ARATA EXECRABIL, va rog spuneti-mi daca ma insel.

    Felicitari Alex Barbu; la final am vazut ca schiorii cu resurse(fizice) se mai arunca spre linie, dezechilibrati , intr-un picior, de zici ca se sparg, pentru a mai smulge o sutime; banuiesc ca a fost un traseu solicitant si nu au mai fost resurse si pentru artificiul asta.

    Bafta multa la special!

Comentariile nu sunt permise.