Mansa a doua a slalomului olimpic feminin din Soci (Rosa Khutor) – Mikaela Shiffrin e campioana, Marlies Schild si Kathrin Zettel castiga argintul si bronzul

Mikaela Shiffrin conduce detasat, dar nu cat sa se culce pe-o ureche, Maria Höfl-Riesch si Tina Maze sunt pe drumul cel bun spre a-si imbogati colectia de medalii olimpice, iar Bernadette Schild pandeste o oportunitate pentru a se distinge pentru prima data la o intrecere mare.

Nastasia Noens, Marlies Schild, Kathrin Zettel, Frida Hansdotter si Michaela Kirchgasser au nevoie nu numai de o mansa exceptionala, ci si de o greseala a primelor patru ca sa ajunga pe podium. Iar dincolo de Michi se schiaza doar pentru clasament.

Aceasta este situatia inaintea partii a doua a ultimel intreceri olimpice la schi alpin. Va invit sa o urmarim impreuna de la 18:15.

Partia este intr-o stare mult mai buna decat in prima mansa. Zapada moale de deasupra s-a dus si a ramas o baza relativ compacta, pe care se poate ataca fara probleme.

30. Julia Ford (USA) – e specialista de viteza, la slalom participa doar pentru ca americanii n-au destule specialiste.
29. Ksenia Alopina (RUS) – clar mai buna decat americanca, trece linia de sosire cu peste o secunda avantaj, spre bucuria suporterilor locali.
28. Martina Dubovska (CZE) – dozat pe abrupt, avantata in mijloc, trece in fata.
27. Marina Nigg (LIE) – incepe cu prudenta, apoi prinde curaj, finalul ii iese bine si are 8 zecimi avans
26. Marusa Ferk (SLO) –
25. Chiara Costazza (ITA) – incepe un viraj prea tarziu, ramane mult pe spate si iese de pe traseu.
24. Anemone Marmottan (FRA) – cursa excelenta a frantuzoaicei, atac fara retineri rasplatit cu cel mai bun timp al mansei si un avantaj de peste o secunda.
23. Anne-Sophie Barthet (FRA) – nu se poate tine de colega ei de la bun inceput, pe panta finala are o greseala costisitoare si abia prinde locul 2.
22. Federica Brignone (ITA) – pe abrupt este un ac de par cu distante foarte mici intre porti, Fede intra prea direct in el si nu mai are cum sa faca rapid schimbarile de directie, iesind de pe traseu.
21. Mona Löseth (NOR) – merge cu mare grija pe abrupt, neindraznind sa creasca viteza si pierde timp. Locul 2.
20. Resi Stiegler (USA) – calca o poarta si cade.
19. Adeline Baud (FRA) – rateaza o poarta
18. Petra Vlhova (SVK) – schiaza pasiv. Ochiul zice asa, cronometrul la fel. Locul 4, la egalitate cu Marusa Ferk.
17. Brittany Phelan (CAN) – multe greseli. Jos recupereaza putin din intarziere in ciuda lor.
16. Barbara Wirth (GER) – bruscheaza schiurile la finalul catorva viraje si asta o trage imediat in urma. A pornit cu 77 sutimi avantaj, a incheiat cu 4 intarziere.
15. Denise Feierabend (SUI) – intre timp s-au format santuri in jurul portilor, dar ea le trece direct si e prea scuturata de valuri ca sa ramana in control. Locul 5.
14. Sarka Strachova (CZE) – pleaca cu doua secunde avantaj. Nu schiaza la fel de in forta ca frantuzoaica, dar are o tehnica perfecta si astfel pastreaza o secunda si jumatate pentru primul loc.
13. Tanja Poutiainen (FIN) – pe abruptul de sus e sigura si rapida, pe mijloc pierde timp, pe abruptul final ramane pentru cateva sutimi pe schiul interior si se dezechilibreaza usor, pierzand 6 zecimi. Locul 2.
12. Anna Swenn-Larsson (SWE) – o greseala chiar la finalul primului abrupt o incetineste in cel mai impropice loc. Incheie pe 2, la o zecime in fata Taniei.
11. Emelie Wikström (SWE) – picioare agile, dispozitie de atac, risc maxim, si un derapaj izolat si corectat rapid pe abruptul final dau cel mai bun timp de pana acum. Peste o secunda avantaj.
10. Marie-Michele Gagnon (CAN) – inceput fulminant, sfarsit la fel, la intrarea in plat insa pierde ritmul pana aproape de oprire si cu el se duce si mai bine de o secunda si jumatate. Locul 2.
9. Michaela Kirchgasser (AUT) – incepe cu greseala, insira altele legate de ea, pana nu mai prinde o poarta.
8. Frida Hansdotter (SWE) – unde greseste mareste avantajul, unde merge curat pierde din el. Per ansamblu o cursa buna, dar nu pentru medalii. Trece in fata cu 2 zecimi.
7. Kathrin Zettel (AUT) – isi face treaba cum trebuie, nu pare sa se poata schia mai bine. Cu cel mai bun timp de pana acum adauga jumatate de secunda la cele 5 pe care le-a avut avantaj la start.
6. Marlies Schild (AUT)  – sus are un viraj mai dur, pierde cateva sutimi, in flat si mai ales in verticalele montate pe el e extrem de rapida si revine in frunte, si cu un abrupt final de vis imbunatateste inca o data timpul manse a doua. 28 sutimi avantaj.
5. Nastasia Noens (FRA) – schiaza pe o linie mai rotunda si mai departata de porti si din pacate pentru ea, aceasta se simte la timp. Pierde peste o secunda, terminand pe locul 5.
4. Bernadette Schild (AUT) – e crispata si face greseli. Dupa ce ramane fara sanse, calca si o poarta.
3. Tina Maze (SLO) – incepe din nou prudenta si departe de porti si de data aceasta incercarea de accelerare de la mijloc este doar un foc de paie. Doar locul 6.
2. Maria Höfl-Riesch (GER) – incepe bine, chiar daca e chiar la fel de rapida ca Marlies. Nu pierde decat 2 zecimi din cele 85 de sutimi cu care a pornit. Greseste masiv chiar la sfarsitul abruptului si dupa plat nu mai are nici un pic de avantaj, mai pierde si pe final si coboara pe locul 3.
1. Mikaela Shiffrin (USA) – inceput sigur, schiat tactic perfect, cu rezerve. Pierde doar 15 sutimi. La finalul abruptului greseste si ea si se mai duc 6 zecimi. Dar cum pornise cu -1.34, ii ramane jumatate de secunda pentru a deveni cea mai tanara campioana olimpica la slalom!

Primul lucru pe care-l spune cand vede ca e pe podium cu Marlies si Kathrin este: Oh my God! Three medals for Atomic!

Imi iau aici ramas bun. La cursele de maine nu voi mai putea comenta live. Dar va invit pe voi s-o faceti ca sa am eu ce citi cand ajung la computer. 🙂

Publicitate