Pentru ultimul glob

Slalomul urias feminin e ultima disciplina in care inca nu stim cine va castiga. Jessica Lindell-Vikarby si Anna Fenninger sunt singurele ramase in cursa, cu un avantaj mic de 14 puncte pentru schioara suedeza.

Anemone Marmottan, lidera neasteptata a slalomului urias la pauza (© skiweltcup.tv)

Anul trecut au fost discutii aprinse cand s-a decis ca fetele sa schieze uriasul pe traseul lung si dificil al baietilor. Caci la final de sezon, conditia fizica nu mai este pe varfuri si intr-adevar, multe au cazut epuizate in timpul cursei, accidentandu-se mai grav sau mai usor.

De data aceasta a decis vremea. A fost ceata pe abrupt, a plouat, a nins, si partea superioara a ramas imposibil de parcurs. Cu startul mai jos, fetele au avut viata mai usoara. Din fericire partia a rezistat cu brio, ramanand inghetata.

Traseul a fost marcat direct, cu viraje rapide. Partea inclinata de sus a cerut curaj, mijlocul agilitate in schimbarea rapida a greutatii, finalul o buna tehnica pentru virajul de intrare pe ultima linie dreapta.

Jessica Lindell-Vikarby, marcata de emotii, n-a dormit bine noaptea. La 6 dimineata era deja in studioul de fitnes. S-a bucurat probabil ca in sfarsit poate schia. A facut o cursa buna, marcata doar de doua-trei ezitari minore.

Anemone Marmottan, schioara franceza poreclita de colegi Bonbonne, care a inflorit in ultima luna a inceput din elan, cu un abrupt curgator. Si desi intrarea spre linia de finis a luat-o mult prea larg, avusese destul avans ca sa preia conducerea.

Anna Fenninger a gresit la inceput. O eroare mica. Care a trezit-o si a indemnat-o spre atac puternic in continuare, transformand cursa intr-o chestiune de sutimi. La ultimul intermediar era cu una in fata, la final cu 4 in urma.

Mikaela Shiffrin, Lara Gut, Kathrin Zettel sunt despartite de doar 3 sutimi, dar pana la podium au de recuperat o cale ceva mai lunga.

Mansa a doua va incepe cu cursele de adio ale Denisei Karbon si Taniei Poutiainen la 13:30.

Publicitate