Retrageri si continuari

S-a incheiat un ciclu olimpic, asa ca, in mod firesc, multa lume a schimbat schiurile de performanta pe cele de placere. Atat de multa incat n-am reusit sa-i anunt pe toti. Iata un sumar (in engleza) cu toate retragerile anuntate pana acum. La cateva ore de la publicare, a mai aparut un anunt. John Kucera, campion mondial la coborare in 2009, se retrage la doar 29 de ani. Accidentat grav in sezonul de dupa succesul in Val d’Isere, schiorul canadian a legat problemele de sanatate una de alta, nemaireusind sa se claseze in puncte in cursele de Cupa Mondiala decat o singura data.

Michael Janyk (bronz mondial la slalom in 2009) la cursa de retragere de la nationalele Canadei

Cum o gramada de staruri au trecut binisor de 30 de ani, situatia ar fi putut arata mai pustiitor. Dar iata ca am o gramada de vesti bune din tabara viitorilor pensionari. Cu un viitor ce se arata acum indepartat.

Se pare (stirea provine de la un tabloid) ca Benni Raich a prelungit contractul cu Atomic, iar Marlies Schild va continua si ea daca refacerea de dupa scoaterea surubului din picior decurge optim. La Mario Matt semnalele sunt tot optimiste. Ivica Kostelic a semnat si el pentru urmatorii 2 ani, ca si Reinfried Herbst. Didier Defago mai merge unul, Bode Miller cel putin tot atat. Felix Neureuther care e de fapt dintr-o generatie cu viitorul inca in fata s-a aratat foarte demotivat pe final de sezon, dar pauza competitionala l-a umplut de energie si are de gand sa continue pana in 2018. Aceeasi borna si-a fixat-o si Lindsey Vonn. Tina Maze in schimb zice ca se va opri inainte. Dar la anul sigur o vedem.

Enhanced by Zemanta
Publicitate

O părere la “Retrageri si continuari

Comentariile nu sunt permise.