Anecdota saptamanii

Fara sa cautati pe net, cati ani va ganditi ca are Bode Miller? „Multi” e un raspuns bun, cel exact insa este ca in octombrie implineste 37 de ani. La 37 de ani campionii au renuntat in general la performanta. Asa ca in primavara, anuntul lui Bode ca va mai continua un an a umplut de bucurie sufletele iubitorilor schiului. Mai ales ca in ultimul deceniu, stirea retragerii lui a stat permanent pe buzele tuturor stiristilor, gata, gata sa cada in lume. Acum totusi americanul ne face cadou un supliment la o desfatare de lux. Non-conformist, cu un stil aparte, trecerea anilor nu a prafuit evolutiile sale diamantine, nici macar atunci cand nu ajunge pe podium.

Banuiesc ca nu exista cunoscator care sa nu aprecieze acest an promis de Bode. Dar… unii dintre cunoscatori s-au lacomit. Si si-au zis ca daca tot vine un an, de ce nu patru? Bun, n-au facut-o din nimic, incercand sa-i forteze mana. La temelia ghidusei propuneri – pe care nu ca nu ne-o dorim, dar realist vorbind cum altfel putem categorisi ideea ca Bode cel plictisit de esecuri inca de la 20 de ani sa mai continue si la 41! – a stat un contract. Americanul a semnat saptamana trecuta unul exclusiv cu Dainese, angajandu-se sa foloseasca pentru protectie – casca plus rest – doar materialele lor. Valabilitatea contractului? Patru ani.

Adica pana in 2018, cand e bine stiut ca vom avea din nou JO, in Pyeongchang, Coreea. De atat a fost nevoie pentru ca aceeasi stire lansata de nu se mai stie cine sa fie colportata de toata lumea care scrie despre schi. Bode duce povestea olimpica mai departe. Medalia din Soci n-a fost ultima isprava olimpica a americanului. Mai ca m-am asteptat sa se speculeze deja cu patru banuti de aur agatati la gatu-i. (Euforie, euforie, dar cap pe umeri cat sa stim ca la slalom victoria e iluzorie, inca ne-am pastrat cu totii.)

Atata reclama li s-a facut celor patru viitori ani, incat pana la urma a aflat si Bode despre planurile-i de viitor. O fi izbucnit in ras? Dupa replica, asa pare. Cu pofta.

Publicitate

2 păreri la “Anecdota saptamanii

  1. La intrebarea ta am raspuns intai cu 39, apoi imaginea cu Maier si Cuche promovata de HEAD atata timp mi-a revenit in minte…corect, el era „pustiul” acolo…
    Badea Milah cum il alinta telespectatorul roman, pare sa fie cu „picioarele pe pamant” 🙂 in fine cat poate sa fie un schior.
    Eu anul trecut am vazut un efort mare la el pentru a tine pasul cu noul val, in sensul ca mie mi s-a parut ca a mai slabit si ca si-a schimbat drastic stilul lui clasic de bomba la vale. Oricum ar fi e multa munca si tehnica sa faci ce face el la varsta „eram batran de acum 10 ani”. RESPECT!

  2. foarte bun articolul, dar mi-ar place sa citesc inca un articol care sa faca referire la numarul de fete care au parasit arena de cupa mondiala incepand cu acest sezon, pt ca lista e destul de mare si sunt doar nume mari…pe care ar trebui sa le stie toti fanii schiului alpin… mersi

Comentariile nu sunt permise.