Intre etape

Bode Miller a luat o decizie drastica. Suferind de dureri de spate de cand a cazut la antrenamentul oficial al coborarii finale din Lenzerheide, fapt ce nu l-a impiedicat sa urce pe podiumul super-G-ului din statiunea elvetiana, Bode a tot sperat sa rezolve problema prin tratament. A tras pentru Sölden, dar s-a retras cu doua zile inainte de etapa de debut a sezonului curent. Pauza nu i-a ajutat, durerile revenind la intoarcerea pe zapada.

Bode Miller (© Ch. Einecke / CEPIX)

„Dupa consultari cu echipa mea, medicala si de antrenori, am decis sa fac astazi o operatie ambulatorie. Sunt dezamagit ca voi rata cateva dintre cursele de viteza de la inceputul sezonului, inclusiv Birds of Prey din Beaver Creek. Dar procedura va alina durerea si disconfortul cu care s-a luptat spatele meu de la finalele sezonului trecut. Sper sa pot sa ma antreneze si sa concurez in ianuarie si sa fiu pregatit pentru Mondialele din februarie de aici de acasa” a anuntat el luni. Intre timp a postat pe twitter imagini cu ce au indepartat chirurgii dintre discuri.

Va incerca sa fie apt in Wengen, etapa pe care o doreste ca pregatitoare pentru coborarea din Kitzbühel, pe care nu a castigat-o inca si pe care si-ar dori s-o aiba in palmares in momentul retragerii.

***

O veste buna de la Matthias Mayer, campionul olimpic in proba de coborare, accidentat in Sölden la un antrenament, cu o saptamana inainte de deschiderea sezonului. Leziunea ligamentelor colaterale pare sa se fi vindecat intre timp atat de bine, incat Matthias si-a luat zborul spre Canada, alaturi de colegi. Inca nu se stie cand va incepe antrenamentele. Dar sunt sanse mari sa ii putem ura bun venit pe partii daca nu peste o saptamana, in Lake Louise, atunci cel mult peste doua, in Beaver Creek.

***

Organizatorii s-au gandit ca Rosina Schneeberger n-a cazut destul

Rosina Schneeberger, slalomista din Austria, care a urmarit in Levi, cazuta langa o poarta, cum nu se intrerupe cursa desi ea nu s-a mai putut ridica singura, si care a fost transportata la vale nu cu achia, ci in spinarea unui oficial local, cazut si el cu ea cu tot la sosire, a fost diagnosticata cu ruptura a ligamentului incrucisat anterior si a meniscului exterior la genunchiul stang. Verdictul grav, ce atrage o pauza de cel putin 6 luni (prima pentru tanara schioara austriaca), atrage si mai mult atentia asupra iresponsabilitatii organizatorilor. Rosina a fost deja operata cu succes duminica seara in Innsbruck.

***

Viitoarele decizii proaste ale directorilor de cursa vor avea uneori (speram) un deznodamant fericit datorita tehnicii. Airbag-urile, planificate initial pentru introducere in Val Gardena, in decembrie, interzise apoi din cauza unui avantaj aerodinamic, vor intra oficial in legalitate la 1 ianuarie 2015. Pana atunci schiorii au voie sa le foloseasca la antrenamente.