Kjetil Jansrud imblanzeste pasarile de prada la Beaver Creek

Norvegianul Kjetil Jansrud confirma inceputul bun de sezon si castiga in coborarea de la Beaver Creek, de pe partia Birds of Prey, in 1:40:17, profitand si de absenta specialistilor in ale vitezei, Aksel Lund Svindal si Erig Guay, accidentati. Jansrud e urmat pe podium de Beat Feuz (1:40:71) si de americanul Steven Nyman (1:40:73). Clasamentul complet este disponibil aici.

Jansrud training beaver creek 2014

Pe un traseu usor modificat fata de anii trecuti, cu sarituri mai lungi si un desen ce permite o coborare mai deschisa, desi favoritul a iesit triumfator, cursa nu a fost lipsita de surprize. Cu numarul de concurs 6, Nyman, ale carui rezultate din ultimii ani nu anuntau nimic spectaculos, a stat bine pe schiuri si, la finalul unei coborari curate, a stabilit un timp pe care nici unul din primii schiori din antrenamente pana la Jansrud nu a reusit sa-l depaseasca. Dominik Paris, numar de concurs 13, a fost aproape, cu doar 0.13 secunde in spatele americanului, terminand in final cursa pe pozitia 4. Adrien Theaux, castigatorul celei de-a doua sesiuni de antrenamente, a furnizat una dintre surprizele neplacute, terminand coborarea abia pe locul 13, in urma celui mai bine clasat dintre francezi, Guillermo Fayed (locul 6), care confirma rezultatul bun de de saptamana trecuta, de la Lake Louis. Desi incepuse promitator, cu un timp mai bun decat al multora pe prima sectiune, cea de plat, Matthias Mayer a facut o eroare mare in portiunea tehnica din primul abrupt si-a terminat la peste o secunda in spatele liderului, fiind, la final, al treilea dintre austrieci, dupa Max Franz (7) si Hannes Reichelt (8).

Americanii s-au simtit bine acasa, Travis Ganong insotindu-l pe Nyman in top 5, furnizand inca o surpriza placuta pentru publicul local si stabilind un nou record personal in coborarea de la Beaver Creek, unde cea mai buna clasare precedenta a sa fusese pe locul 15, in sezonul trecut. Pana si Ted Ligety s-a alaturat cursei, terminand onorabil in primii 30 si facandu-si incalzirea pentru Campionatele Modiale ce vor avea loc aici in februarie 2015. Marcel Hirscher si Alexis Pinturault, specialisti in ale probelor tehnice, nu s-au incumetat sa se avante in coborare decat in sesiunile de antrenamente, dupa care austriacul a declarat ca se simte mai confortabil inotand cu rechinii. Incalzirea o sa le prinda bine pentru cursa de slalom urias de duminica, unde Hirscher spera sa mai reduca din avantul pe care Jansrud si l-a luat in clasamentul general.

Pe o partie in conditii bune, mai ales dupa ridicarea cetii din zona de start, nu s-au inregistrat evenimente neplacute. Abandonul lui Patrick Kueng in urma unei dezechilibrari ne-a dat ocazia sa vedem ca are si ceva talente de balet si contorsionism, iar Martin Cater s-a oprit, viu si nevatamat, in plasele de protectie dupa ce a dat cu stangul in dreptul.

La finalul unei curse interesante nu ramane decat sa constatam ca norvegienilor le place viteza si, cu sau fara Svindal, ii vor face viata grea lui Hirscher in lupta pentru globul cel mare.

Publicitate

O părere la “Kjetil Jansrud imblanzeste pasarile de prada la Beaver Creek

Comentariile nu sunt permise.