Lectia de azi pentru Hirscher: Nu zi hop pana nu sari gardul. Ted Ligety obtine a cincea victorie consecutiva in uriasul de la Beaver Creek

Americanul Ted Ligety  isi trece in palmares 5 victorii consecutive in proba de slalom urias de pe pirtia Birds of Prey, cu un timp de 2:34:07, aratand ca rezultatul lui Hirscher din prima cursa a sezonului cu greu se va transforma intr-un obicei. Doar 18 sutimi de secundă au stat intre Alexis Pinturault si prima pozitie, care ar fi scris istorie prin intaia reusita franceza la Beaver Creek. Podiumul a fost completat de Marcel Hirscher, care a incheiat cursa in 2:34:67. Clasamentul integral este disponibil aici.

Ted Ligety in antrenamente la Beaver Creek (Doug Pensinger, Getty Images)

Liderul primei manse cu doar o sutime de secunda in fata lui Pinturault, Benjamin Raich a terminat pe pozitia a patra, dupa ce o iesire larga in sectiunea de plat din zona superioara l-a costat trei zecimi de secunda si concentrarea pentru restul slalomului. Mansa a doua a fost motiv de sarbatoare pentru francezii care au reusit 3 clasari in primele 10 pozitii, Victor Muffat-Jeandet (5) si Thomas Fanara (6) alaturindu-se lui Pinturault. Gurile carcotase ar putea pune rezultatul bun al lui Raich din prima mansa si pe seama faptului ca fratele sau a montat partia, spunind, poate, ca francezii au fost avantajati in partea secunda de antrenorul lor, care a stabilit pozitionarea portilor.

Dupa victoria din coborare si rezultatul bun de la super-urias, schiurile lui Kjetil Jansrud pareau a se alinia corespunzator cu o clasare in primii 5 si astazi, norvegianul avand 60 de sutimi avans la al doilea intermediar in mansa secunda. O dezechilibrare urmata de un cumul de erori l-au trimis abia pe locul 15. Nici Henrik Kristoffersen, aflat pe 7 dupa prima mansa, nu s-a simtit mai bine, copilul minune al slalomului incheind cursa abia pe pozitia 27, dupa o eroare mare pe traverseul de dupa saritoarea Golden Eagle.

Americanii au avut o zi buna pe toata linia. Victoria lui Ted Ligety nu parea deloc o certitudine dupa o prima mansa in care, in ciuda ezitarilor lui Hirscher, austriacul a reusit sa-l surclaseze pe principalul favorit al probei, dar istoria de la Soelden nu s-a repetat la Beaver Creek. Ligety a revenit curajos in mansa secunda si timpul castigat pe sectiunea cea mai abrupta a partiei a fost suficient incat sa-l propulseze de pe Golden Eagle direct in fruntea clasamentului. Tim Jitloff, cu numar de concurs 22, s-a clasat pe pozitia 9, iar compatriotul sau, David Chodounsky, numar de concurs 66, a furnizat una dintre suprizele serii, reusind sa termine cursa pe 17, cu al patrulea cel mai bun timp in mansa secunda. Alaturi de el, elvetianul Carlo Janka (7), cu cel mai bun timp al celei de-a doua manse, a dat senzatia ca ar putea chiar obtine o clasare pe podium, doar rezultatul slab din prima parte stand in calea sa.

Soarele si cele zero grade Celsius din ultima portiune a cursei au dus la deteriorarea partiei in sectiunea inferioara, dar nu scuza abandonurile din echipa Germaniei, atat Linus Strasser cat si Dominik Schwaiger gresind inainte de treimea finala.

Dupa o zi  lipsita de incidente, dar cu timpi la limita si rasturnari spectaculoase de rezultat, Hirscher a mai redus din diferenta care-l desparte de Jansrud la general si, probabil, a inteles ca Ted Ligety ramane marele specialist al probei de slalom urias, dar ca americanul nu e imbatabil.

Publicitate

2 păreri la “Lectia de azi pentru Hirscher: Nu zi hop pana nu sari gardul. Ted Ligety obtine a cincea victorie consecutiva in uriasul de la Beaver Creek

Comentariile nu sunt permise.