Santa Caterina in loc de Bormio

In primul rand doresc sa-mi cer scuze pentru promisiunile neonorate. Intentia de a completa articolele exista de fiecare data. Majoritatea le-am terminat in ziua urmatoare cursei, sau cel tarziu doua zile dupa. Din pacate multiplele mele ocupatii reclama atat de mult timp incat uneori sunt fortata sa neglijez partia. Ma bucur totusi ca iarna aceasta nu s-a intamplat decat de doua ori.

In al doilea rand, doresc sa v-o prezint pe noua noastra colega. In cazul in care nu i-ati observat inca prezenta invioratoare, taletellteo a debutat deja pe partieeeee cu cateva cronici scrise condimentat, concentrat si competent: coborarea din Beaver Creek, slalomul urias din acelasi loc, super-G-ul din Val Gardena, mansa intai si mansa a doua din Alta Badia. In viata de toate zilele, taletellteo e om de stiinta serios, mai un pic si tre’ sa punem un dr pe undeva prin fata numelui. De aici vine rigurozitatea frazelor. Ca e pasionata de schi nu mai trebuie sa pomenesc. La noi pe partieeeee se va da pe un singur schi, si anume pe cel masculin. Bun venit!

Partia de coborare din Santa Caterina (© FIS Alpine)

In al treilea rand ne intoarcem la oile noastre, caci nici nu s-a terminat Craciunul si bat etape noi la usa. Povestea cu Bormio, asociatia transportatorilor pe cablu de acolo, Craciunul, Revelionul si turistii v-am spus-o mai demult. Asa ca anul acesta in loc de Bormio avem Santa Caterina. O singura etapa, de coborare. Pentru care astazi au inceput deja antrenamentele:

 • vineri, 26 decembrie, 12:30.
  • Clasamentul zilei:
   1. Josef Ferstl (GER) 1:53,28
   2. Brice Roger (FRA) 1:53,37
   3. Christof Innerhofer (ITA) 1:53,62
   4. Matthias Mayer (AUT) 1:53,97
   5. Didier Defago (SUI) 1:54,48
   6. Mauro Caviezel (SUI) 1:54,49
   7. Steven Nyman (SUA) 1:54,86
   8. Carlo Janka (SUI) 1:54,88
   9. Marc Gisin (SUI) 1:54,97
  • Kjetil Jansrud a terminat abia al 30-lea, in 1:56,56. Dar a schiat lejer, doar ca sa faca cunostinta cu partia cea noua. Dominik Paris s-a descurcat un pic mai bine. Locul 13 cu timpul de 1:55,24.
  • Surprinsi, nu-i asa? Uitati-va la restul clasamentului! Si la numerele de start!
  • Ca sa ramanem totusi cu o impresie corecta, trebuie spus ca neamtul a ratat o poarta. In cursa ar fi fost descalificat. Francezul in schimb a parcurs tot traseul regulamentar!
  • Matthias Mayer a calificat partia drept „cu adevarat dificila”. Problema cea mai mare pare sa fie vizibilitatea. Doar patru porti din tot traseul sunt plasate la soare. Restul este intunecata. Imaginati-va ca mergeti cu 130km pe ora fara sa vedeti pe unde. Singura solutie, memorarea fiecarei movilite de pe drum.
  • Traseul are multe curbe, deci schiorii tehnici sunt in avantaj. Si cei cu tinere de minte. „Sunt atat de multe curbe incat de la mijloc in jos le-am uitat pe toate. Noroc ca am un instinct bun” (Steven Nyman)
  • O alta caracteristica este, conform lui Hannes Reichelt, asprimea cu care sunt penalizate erorile. Aceasta fiindca nu exista loc unde sa se riste mai mult pentru recuperarea timpului pierdut. Si fiindca finalul cere picioare proaspete, care nu au fortat lucrand la repararea de greseli.
 • sambata, 27 decembrie, 12:30.
  • Urmeaza a fi completate detaliile dupa terminarea lui.
  • Dupa doua incercari de amanare plus mutare a startului mai jos, antrenamentul de azi a fost anulat din cauza conditiilor meteo (ninsoare, vint, ceata, vizibilitate scazuta).

4 păreri la “Santa Caterina in loc de Bormio

 1. Cred ca sunt in asentimentul tuturor celor ce se dau pe partieee: bine ai venit taletellteo si mult spor la scris! Si curaj in a face interpretari personale a tot ceea ce se intampla in curse. Succes!

  • Mulțumesc! S-ar părea că și mie-mi place mult să scriu pe-aici 🙂 Dacă publicul aprobă, cu atît mai bine. Cît despre restul, spune acum dacă tot mi-ai trezit curiozitatea 🙂 Fișa postului nu prea-mi permite să las așa întrebări fără răspuns.

Comentariile nu sunt permise.