Mika e din nou in frunte in Kühtai

Cu clapari noi, pe schiuri noi, mai potrivite stilului ei, americanca Mikaela Shiffrin conduce la pauza slalomului preluat de statiunea Kühtai dupa ce in Semmering zapada a venit prea tarziu. Pentru prima data in acest sezon Mika a oferit un slalom convingator, oprind cronometrul in 50,27 secunde. O urmeaza slovena Tina Maze, cu 50,42 secunde si schioara ceha Sarka Strachova, cu 50,52 secunde.

Mika Shiffrin in prima mansa a slalomului de la portile Innsbruck-ului (© Reuters)

Antrenorul suedez a marcat un traseu rapid si fara dificultati deosebite. Acestea au aparut totusi in drumul fetelor, prin gropile formate dupa slalomul urias de ieri. Intr-una din ele au fost oprite temporar sau definitiv cateva dintre concurente. Elvetianca Michelle Gisin (locul 13) si reprezentanta gazdelor Carmen Thalmann (15), s-au dezechilibrat in aceasta groapa, adunand aici grosul intarzierii, intr-o mansa pe care altfel amandoua au avut-o foarte buna. Austriecei Alexandra Daum i-a sarit schiul in aceeasi groapa, dar abia dupa ce si Laurie Mougel (30) s-a impiedicat tot acolo, arbitrii de porti au cerut astuparea gaurii.

Cu siguranta antrenorul suedez s-a gandit la elevele sale, aflate printre favoritele principale, cand a asezat portile. Dar desi atat Frida Hansdotter (locul 5), cat si Maria Pietilä-Holmner (7) au mers fara greseala, traseul deschis a invitat la mai mult atac decat au indraznit ele. Maria de fapt a pornit in viteza corecta, numai ca a redus ritmul la final.

Cum Mikaela Shiffrin nu cazuse in contemplare pe drum, fiind activa si iute de picior pe toata lungimea pistei, atat in plat, cat si pe scurtele pasaje abrupte, adversarele au trebuit sa o imite pentru a pastra sanse de recuperare in mansa a doua.

La inceput am crezut ca pustoaica din State a schiat din nou in propria ei liga, dar Tina Maze s-a ridicat la acelasi nivel. A dat chiar semne ca va termina pe primul loc, si doar o lasare a centrului de greutate spre spate pe ultima panta a impiedicat-o sa accelereze printre ultimele porti. Ceva mai tarziu, Sarka Strachova, in revenire evidenta de forma in acest sezon, si-a pierdut avantajul de 2 zecimi, acumulat pe portiunea mai abrupta de la mijloc, cu un final prea relaxat.

Daca cele doua doar au amenintat ca o pot depasi pe Mika, la slovaca Veronika Velez-Zuzulova eram gata sa pun pariu ca va avea timpul verde. Cele 4 zecimi avantaj de la ultimul intermediar erau un argument solid, dar Veronika, ramasa ca si Tina pe spate pe ultima panta, a cazut cu doua porti inainte de linia de sosire.

Fetele din „liga a doua” sunt conduse de Marie-Michele Gagnon. Schioara canadiana, care spunea inainte de Aspen ca s-a saturat de locurile 4-6, se afla din nou pe 4. Dar incurajata la finis de prietenul ei, nimeni altul decat invingatorul din coborarea de ieri, americanul Travis Ganong, ar putea incerca saltul pe podium in mansa a doua. De Mika o desparte o jumatate de secunda.

Ca si Marie-Michele, elvetianca Wendy Holdener (6) a facut parte dintre fetele care au schiat cu mult elan. Wendy a fost intr-atat de rapida incat nici macar nu a avut nevoie sa atinga toate portile pentru a scoate un timp bun. Care ar fi fost si mai bun, de n-ar fi avut si ea probleme pe panta finala, peste care a trecut luptand aprig pana la ultima poarta ca sa ramana in picioare.

Pomenind de fetele pline de elan, ar fi nedrept sa o uit pe Resi Stiegler (14). Americanca a avut o cursa de podium, dar cu o oprire intr-o zona plata, dupa o impiedicare in denivelarile de pe traseu.

Mansa a doua incepe la 14:00, iar aici gasiti clasamentul complet al primeia.

O părere la “Mika e din nou in frunte in Kühtai

Comentariile nu sunt permise.