Pamantul se invirte in jurul Soarelui si Hirscher conduce in Adelboden

La temperaturi pozitive si sub un cer intunecat care a scazut vizibilitatea pentru primii 10 schiori, Marcel Hirscher a terminat mansa I a uriasului din Adelboden in 1:17:18 si s-a asezat confortabil in fruntea clasamentului, la 55 de sutimi in fata campionului en titre, Felix Neureuther. Abordand o trasa diferita de a celorlalti schiori, austriacul a fost foarte rapid pe platul de la jumatatea partiei si pe abruptul final, unde nici norii, nici ploaia n-au parut a-l incomoda. Pe pozitia a treia la pauza se afla francezul Alexis Pinturault, care a reusit sa termine cursa in 1:18:14, dupa ce a trecut cu capul printr-o poarta pe sectiunea mediana, ramanand totusi in picioare si pe traseu.  

Marcel Hirscher conduce in uriasul de la Adelboden (Bild: sn/gepa pictures)

Desi nu a aratat rezultate spectaculoase la urias in acest sezon, norvegianul Henrik Kristoffersen a profitat de aparitia soarelui incheind pe 4 prima mansa, in fata unui Ted Ligety prudent, care nu a parut sa-si regaseasca ritmul ce-i aducea victoria la Adelboden in 2013. Odata cu oprirea ploii, schiorii au putut beneficia de vizibilitatea crescuta, astfel ca celelalte pozitii din top 10 au fost completate, in ordine, de schiori plecati in cursa cu numere intre 14 si 20: Roberto Nani, Matts Olsson, Victor Muffat-Jeandet, Philipp Schoerghofer si Mathieu Faivre. Cu sanse reale la globul mare, unde fiecare punct conteaza, Kjetil Jansrud a reusit o cursa respectabila, terminand pe 11 prima parte. Pe cat de buna a fost prima mansa pentru francezi, cu trei clasari in top 10, pe atat de tristi trebuie ca sunt elvetienii, Carlo Janka, cel mai bine pozitionat dintre ei, reusind abia un loc 19 in fata propriului public. Clasamentul complet dupa prima mansa este disponibil aici.

Mansa a doua se anunta interesanta, cu Felix Neureuther avand sanse sa repete victoria neasteptata de anul trecut. Locul 1 pentru Hirscher astazi l-ar aduce la egalitate cu Benjamin Raich intr-un total de victorii cumulate la slalom si urias. Ted Ligety ar avea nevoie si el de o reusita in cursa de astazi, pentru moral si pentru a-i mai taia din avint lui Hirscher in clasamentul general al probei.

Publicitate