Furtuna si vara din Bad Kleinkirchheim au dus la anularea curselor feminine

Doua zile, doua curse programate, doua curse anulate. Una ieri in zori de zi, a doua astazi, dupa ce 11 concurente apucasera sa schieze si italianca Daniela Merighetti conducea, urmata de coechipiera ei, Nadia Fanchini. Favoritele principale, cu numere intre 16 si 22, n-au ajuns sa ia startul.

Vantul a demontat stadionul din Bad Kleinkirchheim

Ce s-a intamplat? In noaptea de vineri spre sambata s-a pornit furtuna. Sau uraganul. Felix, probabil ati citit despre el. Poalele lui flutarande au afectat si locul de desfasurare al Cupei Mondiale feminine in acest weekend. In doua ore, a distrus munca de cateva zile a organizatorilor. Care au privit dezastrul socati.

De fapt, sambata vantul s-a oprit fix la ora la care trebuia sa inceapa cursa. Care insa tot nu s-a putut tine, lucru ce a fost clar de la prima ora a diminetii. Vantul a distrus nu numai amenajarile din partea superioara a pistei, ci tot, tot, tot. N-a ramas gard de protectie in picioare pe nici una din laturile partiei. La poale, stadionul a fost partial daramat, cele mai afectate fiind cabinele presei, zacand zdrobite intr-un morman ruinat. Partia a aratat ca manjita de noroi de sus pana jos. Petele negre n-au fost pamant, ci ramuri, conuri, cioturi din copacii ce marginesc partia pe aproape trei sferturi din lungime.

Acestea au fost lucrurile pe care au trebuit sa le indrepte organizatorii, decisi sa tina macar super-G-ul duminica. S-a discutat un pic daca n-ar fi mai bine sa fie inlocuit cu coborarea, dar prognoza meteo a lasat o fereastra foarte ingusta pentru cursa, vantul fiind anuntat a se inteti din nou azi la pranz.

Pe langa vant, peste Austria a navalit si vara. Temperaturile de pana la 20 de grade – valori ramase un deziderant pentru austrieci in august de exemplu – au lasat Alpii cu coastele maro la vedere. Deci n-a fost suficient sa se reconstruiasca stadionul, cu capacitate mai mica din cauza timpului limitat, sa se remonteze cablurile aruncate de vant in padure si sa se curete partia. Aceasta din urma a trebuit si salvata.

Dupa inspectia de dimineata, Lindsey Vonn si alte cateva fete au fost de parere ca in starea de atunci, cursa ar fi fost periculoasa. „Daca se da drumul acum la cursa, ma voi uita mai intai sa vad cum este pentru primele concurente si apoi noi, cele din grupa de elita, vom hotari ce facem. Ne putem rupe picioarele! Nu pe toata partia, dar in destule locuri. Dupa parerea mea, deocamdata este prea periculos.”

Ploaia pornita azi noapte si continuata dimineata i-a scutit pe preparatori de jumatate din munca, lor nemairamandu-le decat sa toarne sare. Dar tratamentul acesta are si el nevoie de timp. Zapada tratata astfel nu se intareste instantaneu. Si pana cand a devenit buna de tinut cursa, 11:45 in loc de 11:00, a repornit vantul.

Doar 11 fete apucasera sa plece de la start in momentul in care poarta plasata deasupra liniei de sosire s-a aplecat periculos si a trebuit indepartata. S-a asteptat jumatate de ora, timp in care nu numai ca nu s-a oprit vantul, dar a pornit si ninsoarea. Asa ca s-a decis, cu inima grea, anularea celei de-a doua curse din Bad Kleinkirchheim.

Ambele vor fi reprogramate. De indata ce aflu cand si unde, voi modifica programul corespunzator.

O părere la “Furtuna si vara din Bad Kleinkirchheim au dus la anularea curselor feminine

Comentariile nu sunt permise.