Primul la start, primul la sosire. Dopfer conduce in Adelboden

Fritz Dopfer a pleacat primul in cursa de slalom de la Adelboden, pe care a terminat-o in 56:21, stabilind cel mai bun timp al mansei I. In urma sa la 10 sutimi de secunda, italianul Patrick Thaler a fost mai rapid decat Marcel Hirscher, care, cu 56:96, ocupa pozitia a treia la pauza. Rezultatele complete sunt disponibile aici. Mansa secunda va incepe cu intarziere, de la 13:15 ora locala.

Fritz Dopfer conduce la pauza in slalomul din Adelboden (foto: Alexis Boichard/Agence Zoom/Getty Images Europe)

Ieri la Adelboden parea ca vine primavara cand cursa de urias s-a incheiat la temperaturi aproape de 10 grade Celsius. Ninsoarea abundenta de azi dimineata a pus in fata schiorilor care au plecat astazi in competitia de slalom o partie dificila, careia germanul Fritz Dopfer, primul pornit in cursa, pare sa-i fi gasit cheia. Plecat al treilea de la start, dupa abadonul compatriotului sau, Mario Matt, Marcel Hirscher a parut dezamagit de timpul cu 75 de sutimi mai slab decat al germanului dar, pe masura ce schiorii au intrat in competitie, Hirscher, spre deosebire de cerul de deasupra partiei, probabil s-a mai inseninat. Singurul competitor plecat dupa el si care a reusit un timp mai bun a fost italianul Patrik Thaler, care a schiat excelent pe abruptul final, unde a recuperat peste jumatate de secunda.

Alaturi de Thaler alti doi italieni, Stefano Gross (5) si Giuliano Razzoli (9), au reusit clasari in top 10. Francezul Jean-Baptiste Grange a aratat un pic din forma care-i aducea titlul mondial in 2011 si a terminat prima mansa pe pozitia a patra, la doar 17 sutimi in spatele lui Hirscher. Compatriotul sau, Alexis Pinturault, incheie lista primilor 10 clasati. Din top 10 vor mai pleca suedezii Mattias Hargin (6) si Jens Byggmark (7), precum si norvegianul Henrik Kristoffersen (8), toti acesti schiori beneficiind de conditiile mai bune in care se afla partia la inceputul concursului.

Conditiile dificile de pe traseu au pus bete-n… schiuri pentru multi competitori, astfel ca pe lista abandonurilor din prima mansa se gasesc sportivi ca Axel Beck si Sebastian-Foss Solevaag, surprinzatorul loc 3 de la Zagreb, alaturi de Daniel Yule, una dintre sperantele gazdelor, dar si nume mari ca Mario Matt si Felix Neureuther. Acesta din urma a dat o adevarata lectie de acrobatie pe prima portiune unde, in ciuda unei dezechilibrari serioase, a reusit sa ramana in porti. Din pacate pentru el, baletul nu l-a mai ajutat si pe sectiunea de abrupt unde a ramas pe schiul interior si nu a mai putut intra in virajul urmator, iesind de pe traseu si din cursa pentru inca un podium in acest sezon.

Pentru mansa a doua, stam cu ochii pe primii trei clasati ca sa vedem daca si anul acesta un german se va bucura de victorie intr-o cursa de la Adelboden, daca Hirscher poate recupere intarzierea si poate deveni primul schior care sa iasa victorios in slalomul de pe partia Chuenisbargli 4 ani la rand, sau daca nu cumva italienii furnizeaza astazi o surpriza.