Ninsoarea muta cursele din Cortina cu o zi

Ieri Cortina d’Ampezzo oferise o imagine trista, cafenie, cu o singura fasie alb in decorul stadionului de la sosire: pista de concurs. Adormise iarna. S-a trezit insa peste noapte si si-a scuturat norii deasupra statiunii italiene. Fara sa inceteze dimineata. Nici gand de tinut concurs de schi astazi. N-a fost zi buna nici macar de slalom, ce sa mai zicem de coborare.

Cortina astazi inainte de crapatul zorilor (© FIS Alpine)

In mod normal, o anulare n-ar fi o tragedie. Dar iarna aceasta au fost taiate deja doua etape. Una recuperata si una taiata nu se neutralizeaza, caci nu prea mai exista alternative. Dupa Bad Kleinkirchheim, federatia a apelat la urmatoarele doua gazde pentru repetarea curselor. Cortina d’Ampezzo a acceptat imediat. La fel cum St. Moritz a refuzat imediat. Spre marea suparare a directorului de curse feminine, Atle Skaardal. Norvegianul a considerat ca este inacceptabil ca o statiune care peste doi ani va organiza Campionatele Mondiale sa nu ofere ajutor. Ironic este ca atunci cand St. Moritz a primit Mondialele, concurase impotriva Cortinei. Care a pierdut si intrecerea din vara aceasta pentru Mondialele din 2019, in favoarea Aare-ului.

Cortina va candida pentru a patra oara sperand ca macar in 2021 sa fie aleasa ca gazda a intrecerii ce se desfasoara in anii impari. Poate de aceea oamenii locului s-au dovedit inca o data flexibili si indatoritori, cand a fost vorba de salvarea cursei netinute astazi. Italienii au acceptat sa prelungeasca programul cu o inca zi. Coborarea de astazi va mai primi o sansa maine de la 12:00. Iar super-G-ul de maine a fost mutat luni de la 11:30.