Nebuni si nebunii

Daca n-ati vazut super-uriasul de ieri din Kitzbühel si nu stiti ce sa faceti cu timpul, descarcati video-ul pus la dispozitie de j. Multumim j! Iar daca federalilor internationali le va mai da prin minte sa-l desfiinteze, ma duc sa le protestez la poarta! O cursa nebuna, nebuna, nebuna, cu premianti nebuni, nebuni, nebuni. Dupa cum stiti de acum, a castigat italianul Dominik Paris cu un timp de un minut, 9 secunde si 9 sutimi, care a stricat petrecerea austriaca, coborandu-i pe Matthias Mayer (+0,06) si Georg Streitberger (+0,34) pe locurile 2 si 3.

Dominik Paris sarind dupa traversa (© Reuters)

Timpul scurt al cursei face dificila desprinderea de adversari. Nu e de mirare asadar ca intre locul 12 si 30 au stat doar 64 de sutimi de secunda! Si atunci, cu jumatate de secunda avantaj fata de adversarii care n-au mai prins podiumul, putem spune ca Paris si Mayer au fost la lumi distanta de pluton.

Cu o zi inainte, dupa trecerea liniei de sosire, Dominik exclamase euforic: „Buna, buna, buna!” Referindu-se la partie si starea in care se prezinta Streif-ul anul acesta. Inghetata in multe pasaje, mulandu-se pe denivelarile terenului mai sexy decat alte dati, partia l-a cucerit cu toanele ei. Ieri italianul a schiat-o cu exuberanta curtezanului care simte ca simpatia e reciproca. Pe rodeo-ul traversei, unde ceilalti s-au aparat de scuturaturi, sau au muncit la recuperarea echilibrului pierdut, Paris a accelerat, traversand-o aproape ghemuit in pozitia clasica de coborare!

Acelasi gen de nebunie il stapaneste si pe Matthias Mayer. Cu cat e partia mai dificila si el risca mai mult, cu atat ranjeste mai tare in timp ce coboara. Iar cel mai mult i-a placut probabil pe traversa, unde s-a dezechilibrat, a ramas pe spate si doar sprijinindu-se pe pumnul mainii din deal a evitat iesirea in afara traseului.

Cascadoriile nu s-au terminat la cei doi. Ne-a dat emotii pana si Georg Streitberger, cel atat de cuminte de obicei. Peste Hausbergkante a sarit  cu schiurile in sus, ca saritorii, nu ca schiorii. Singurul care nu s-a panicat a fost el insusi. Nici acolo, nici pe tagadaua traversei.

Clasamentul final al etapei

Articolul va fi completat in cursul saptamanii viitoare

Publicitate