Tina Weirather, austriaca

Ziceam la cronica cursei, despre Tina Weirather, ca a avut ghinion cu bezna aparuta doar in timpul coborarii ei, dar macar e invitata la festivitatea de premiere. „Pe locul sase, o salutam pe reprezentanta Austriei, Tina Weirather!” Asa au intampinat-o americanii. De fapt asa o anuntasera si pe stadion in timpul cursei, numai ca atunci Tina era ocupata cu schiatul si n-a auzit.

Nu s-au inselat foarte mult gazdele. Tina are si pasaport austriac, tatal ei castigand aurul mondial in 1982 pentru republica alpina. Dar de concurat o face pentru Liechtenstein.

N-as fi insistat asupra incidentului, caci pretuiesc americanii si n-as fi vrut sa dau apa la moara glumelor cu ei si geografia, mai ales ca ceea ce s-a intamplat este de fapt urmarea atitudinii relaxate fata de lume si viata pe care le-o invidiez. Ce m-a impins la aceasta mica notita este felul in care au ales sa se scuze.

Au strecurat sub usa de hotel a Tinei o scrisorica. „Go Liechtenstein. We are so sorry”. Alaturi de biletel, un voucher de 150 de dolari pentru spa.

Poate raspandesc zvonuri fara temei, stirea provenind dintr-un tabloid elvetian, insa mi s-a parut dragut gestul.

Publicitate