Un podium ca sumarul sezonului. Marcel Hirscher e noul campion al combinatei

Sa detaliem. Ligety merge prost tot anul si fura niste podiumuri. Jansrud merge foarte bine la probele tehnice, dar nu-i destul. Pentru ca Hirscher ia globul mare. Ca de obicei. Adica ce s-a schimbat la varf fata de anul trecut e numele novegianului. Asa si-aseara.

Ted Ligety, Marcel Hirscher, Kjetil Jansrud – medaliatii combinatei alpine

Eu am dat verdictul cu sumarul, telltaleteo a prins ideea din zbor si a venit cu amanuntele. In ultima vreme de uitam la cursele baietilor impreuna. Fiecare dintre noi in tara ei, cu computerul ei in fata, dar comentand de zor pe chat ce se intampla pe partie. E fun, mai ales deoarece avem favoriti diferiti.

Nu vrem sa spunem ca globul mare e gata castigat de Marcel. Nu. Pana acolo mai e loc de rasturnari, iar Kjetil are chiar o situatie mai buna decat austriacul pe hartie. Dar trebuie sa fie un pic frustrant pentru el. Indiferent cat isi ridica nivelul, la probele tehnice, sau la cele de viteza, in fata i se inalta acelasi Marcel, barandu-i drumul spre primul loc. Pe de alta parte e si motivant. Dupa argintul de la combinata, norvegianul a decis sa incheie intrecerile mondiale – „la urias sansele mele la medalie sunt infime” – si sa zboare acasa ca sa se antreneze pentru etapele de viteza i care trebuie sa castige aproape tot, ca sa-l depseasca pe campionul de aseara.

Combinata olimpica din Beaver Creek s-a terminat mai corect decat isi putea imagina cineva. Cei doi uriasi ai iernii si-au impartit intre ei aurul si argintul, respectand ordinea din clasamentul curent al iernii. Au fost urmati de unul dintre candidatii la pozitia a treia si in Cupa Mondiala. Poate la nivel de sezon Alexis Pinturault ar fi fost mai indreptatit sa pretinda bronzul, dar francezul a pierdut medalia pe slalomul propriu, intr-un duel direct cu Ted.

La conferinta de presa s-a incins o dezbatere intre cei trei pe tema norocului. Atat Marcel Hirscher, cat si Ted Ligety au sustinut ca doar datorita unui mare noroc au ajuns la medalii, Kjetil Jansrud i-a combatut, subliniind de ce cei doi isi merita cu varf si indesat medaliile.

Inclin sa le dau dreptate celor doi tehnicieni. Au terminat mansa de coborare pe ultimele doua locuri care le-au asigurat un start bun. Initial Marcel Hirscher avusese chiar un 31 in dreptul sau. Dar Ondrej Bank, care a trecut linia de sosire rostogolindu-se lesinat, dar cu un schi in picior, a fost descalificat ulterior pentru trecerea portii de pe buza saritorii cu cativa centimetri prea in exterior.

Marcel Hirscher s-a bucurat desigur de medalie. Dar a insistat ca doar conjuntura l-a adus in postura de campion. „Trebuie sa fiu corect si sa spun, ca sunt aici doar pentru ca Bank a cazut. Sper sa se refaca  rapid. Daca ar fi sa pot schimba ce i s-a intamplat, as renunta fara ezitare la medalie. Doar prin iesirea lui din concurs am primit eu sansa de a lupta pentru aur. In timpul slalomului pista s-a muiat, si cu numarul 31 de start n-as mai fi avut cum sa-l castig.”

Clasamentul complet al cursei

vvv

O părere la “Un podium ca sumarul sezonului. Marcel Hirscher e noul campion al combinatei

Comentariile nu sunt permise.