Obiective realiste

Astazi intra in concurs tehnicienii nostri. Ania Caill in cursa „mare”, pentru medalii, Alexandru Barbu in cursa „mica”, de precalificare pentru cursa „mare” de maine. Ania a progresat frumos de un an incoace, nu numai ca tehnica, dar si ca rezultate palpabile. Ce nu reuseste inca este sa schieze constant asa de bine cum o face pe bucati. Punctajul FIS mult imbunatatit, o plaseaza la mijlocul multimii de concurente. Numarul 62 de start, din 116 participante. Numar promitator pentru o calificare in partea a doua. Caci spre deosebire de Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale doar primele 60 de fete primesc dreptul unei noi manse. Calificarea este obiectivul, pentru ea trebuie sa-i tinem pumnii, si indiferent de pozitia pe care sa va clasa la final, sa nu uitam sa le numaram pe toate 116 fetele. Orele de start sunt 19:15, respectiv 23:15. Iti tinem pumnii, Ania draga!

Azi dimineata, organizatorii au apelat la „disciplina” din partea concurentelor si a echipelor acestora. Se estimeaza ca la inspectie 1000 de persoane vor strabate traseul, ceea ce l-ar putea ravasi cu totul inainte de a incepe prima mansa.

Va intrebati probabil de ce baietii au si o cursa „mica”. Deoarece s-au inscris 160 (!!!!!) de schiori! Imposibil de organizat o cursa in doua manse despartite de o pauza rezonabil de scurta pentru atata lume. Asta in cazul in care ar rezista traseul. Asa ca s-a revizuit regulamentul. Primii 50 de participanti, in ordinea clasamentelor in vigoare, sunt calificati din oficiu pentru maine. Dintre ceilalti 110 se aleg cei mai buni 50, astazi in Vail (pe partia pe care s-a tinut concursul pe echipe), la aceleasi ore ca si fetele. Se califica cei mai buni 25, plus inca 25 in ordinea din clasament, dar numai daca tara din care provin nu are deja om intre primii 25. Poate nu este exact algoritmul acesta, sigur mai are exceptii la exceptii, dar ideea este ca Alex Barbu este sigur calificat daca termina intre primii 50. Probabil si un pic mai jos. Pleaca cu numarul de start 32, deci n-ar trebuie sa aiba probleme astazi. Maine este altceva, la fel ca la fete, cursa „mare” accepta in mansa a doua doar 60 de schiori. Din 100 de la start, 80 vor fi mai buni in scripte decat Alex. Cu toti sortii scazuti, in Schladming a reusit calificarea! Aceleasi proceduri se vor aplica si la slalom (precalificarea se tine sambata).

Multa bafta in toate zilele! Hop, hop, hop, Alica!