Schiind in ploaie. Mikaela Shiffrin s-a detasat in Maribor

A doua zi in statiunea slovena Maribor, a doua etapa tehnica. Un slalom feminin. Cu obiectivul iernii indeplinit, apararea aurului la mondialele de acasa, copilul minune al schiului american, Mikaela Shiffrin, s-a detasat de adversare cu o lejeritate descurajanta pentru acestea. Sarka Strachova (+0,68) continua sezonul bun, cu sperante solide pentru un nou podium. Erin Mielzynski (+0,81) a  schiat ca la proba pe echipe din Beaver Creek, performanta cu care a patruns in top 3.

Mikaela Shiffrin in prima mansa a slalomului din Maribor (© Srdjan Zivulovic/Reuters)

A fost cald, chiar si azi noapte in Maribor. Dar, spre norocul organizatorilor, nu a inceput sa ploua decat dimineata. O ploaie de o noapte ar fi adus pista in mare suferinta. O ploaie de dimineata doar a intarit-o dupa tratamentul cu sare. A ramas totusi neplacut, atat pentru fetele de pe partie, cat si pentru spectatori.

Frida Hansdotter a deschis mansa pe traseul ritmic marcat de antrenorul italian. O evolutie curata ca lacrima, ce avea sa se dovedeasca insa prea linistita un pic mai tarziu. Nicole Hosp a pus la primul intermediar 33 sutimi intre ea si Frida. A urmat insa o greseala uriasa. A stat putin pe ganduri, apoi a decis sa continue, cu un handicap de 5 secunde. Dar concentrarea era dusa si dupa cateva porti, a calcat una, iesind definitiv din concurs.

A urmat-o Mika. Un timp si mai bun la primul intermediar, fara sa se vada de unde a scos avantajul. Adolescenta din State a schiat de parca ar fi iesit la plimbare. Schiul ei e ca respiratul. Natural si reusit fara sa se gandeasca.

Tina Maze a schiat un pic retinut, poate cu amintirea abandonului in fata propriilor suporteri de la cursa de urias. Sarka Strachova a aratat aproape aceeasi naturalete ca si Mika, dar nu si aceeasi viteza pe traseu. Suficient totusi pentru locul secund.

Apoi au venit surprizele. Bernadette Schild nu a fost prezenta in Beaver Creek nu pentru ca n-ar fi fost selectata. Rezultatele ei in acest sezon au fost gemenele celor ale lui Carmen Thalmann, si avand destule locuri in echipa, antrenorii decisesera sa le ia pe amandoua in State, urmand sa o aleaga pe cea cu timpi mai buni la antrenamentele de pe zapada americana.

Dar Bernadette a fost atat de nemultumita de performantele ei in sezonul acesta, incat le-a spus ca n-are rost sa zboare peste ocean ca sa schieze pentru un loc oarecare, de la mijlocul clasamentului. A ramas acasa. Si-a facut un program intensiv de antrenamente si astazi am vazut iar spiritul de luptatoare entuziasta cu care a ajuns la podiumuri in iernile trecute.

De pe locul trei a dat-o jos Erin Mielzinsky, revelatia echipei canadiene care a obtinut argintul mondial la proba pe echipe. Erin e fosta campioana mondiala la schi nautic, asa ca nu-i de mirare ca i-a placut astazi prin ploaia slovena.

Mansa secunda incepe la 13:45. Clasamentul primelor 30 il gasiti la articolul urmator.

Publicitate