O partie isi cauta specialistii

Garmisch-Partenkirchen este gazda la acest sfarsit de saptamana pentru o combinatie neobisnuita de etape: coborare si slalom urias. Combinatia, foarte rar intalnita in programul Cupei Mondiale, nu este totusi o raritate pentru statiunea germana.

Daca e coborare, sunt si antrenamente oficiale. Acestea au inceput ieri, confirmand ceea ce se stie deja. Partia Kandahar este una pentru specialisti. Nu specialisti de coborare, ci specialisti ai partiei. Acestia, chiar daca au avut un sezon mai slab, odata ajunsi in Garmisch isi recapata stralucirea. Cel mai bun exemplu este Erik Guay, care anul acesta sta din pacate pe tusa, din cauza problemelor medicale. Didier Cuche s-a impacat si el foarte bine cu partia germana. Nici bilantul lui Christof Innerhofer nu e deloc rau, dar si Inne zice pas anul acesta, dupa ce a suferit o ruptura de tendon, care l-a pus pe tusa si in Saalbach.

Fara specialistii obisnuiti la start, Kandahar-ul ii cauta pe cei noi. Dintre cei prezenti, pana acum au ajuns cel putin o data pe podium aici Klauss Kröll, Peter Fill, Hannes Reichelt si Georg Streitberger. Sunt aproape sigura ca cel putin unul dintre ei va avea succes si sambata.

Pana atunci, sa trecem in revista antrenamentele:

 • joi, 26 februarie, 12:30:
  • Clasamentul zilei:
   1. *Hannes Reichelt (AUT) 1:59,55
   2. Kjetil Jansrud (NOR) 1:59,64
   3. Andreas Sander (GER) 1:59,64
   4. David Poisson (FRA) 1:59,83
   5. Matthias Mayer (AUT) 2:00,16
   6. Patrick Küng (SUI) 2:00,33
   7. Max Franz (AUT) 2:00,42
   8. Georg Streitberger (AUT) 2:00,53
   9. Johan Clarey (FRA) 2:00,61
   10. *Steven Nyman (USA) 2:00,63
   11. Romed Baumann (AUT) 2:00,64
  • Schiorii cu steluta nu au trecut regulamentar toate portile.
  • „E o partie placuta. Unele sectiuni au gheata, altele sunt agresive, dar e placut sa schiezi. Traseul e un pic mai usor decat cel de saptamana trecuta, nu are la fel de multe viraje si saritorile au lungimi perfecte. Nu vreau sa spun ca e relaxanta, fiindca s-ar putea sa devina accidentata dupa antrenamente, dar sigur stam mai putin in aer decat in Saalbach si spatele meu ii este recunoscator lui Hannes (Trinkl, directorul adjunct FIS al curselor masculine, responsabil cu marcarea traseelor de coborare).”
  • Beat Feuz s-a plans inainte de antrenament de dureri la umar si la muschii aductori. A trecut linia de sosire cu un supliment de dureri si la genunchiul ce l-a indepartat de performante in ultimele ierni, asa ca nu este sigur daca va lua startul sambata.
 • vineri, 27 februarie, 11:30:
  • Clasamentul zilei:
   1. Hannes Reichelt (AUT) 1:58,66
   2. Kjetil Jansrud (NOR) 1:58,98
   3. Johan Clarey (FRA) 1:59,33
   4. Steven Nyman (USA) 1:59,41
   5. Adrien Theaux (FRA) 1:59,43
   6. Dominik Paris (ITA) 1:59,58
   7. Brice Roger (FRA) 1:59,62
   8. Marco Sullivan (USA) 1:59,63
   9. Didier Defago (SUI) 1:59,65
   10. Benjamin Thompsen (CAN) 1:59,71
   11. Andreas Sander (GER) 1:59,72
   12. Carlo Janka (SUI) 1:59,73
  • Antrenamentul fusese initial fixat pentru ora 12:45, aceeasi ca si la cursa de sambata. Insa cum prognoza a anuntat ploaie cu incepere de la pranz, startul a fost mutat mai devreme. Schiorii cu numere mai mari de start tot au schiat orbeste, vizibilitatea scazand pana la incheierea antrenamentului.
  • Matthias Mayer a lipsit din cauza unei gripe. „Ii curge nasul ca unui barbat”, a comentat Hannes Reichelt, stiut fiind ca barbatii sufera mai mult decat doamnele la raceala.
  • Beat Feuz a plecat spre hotel mai increzator decat cu o zi inainte in privinta sanselor sale de a concura.
  • Hannes Reichelt fusese foarte multumit de antrenament inca de joi, desi ratase o poarta. Rezultatul de azi l-a plasat in fruntea favoritilor pentru cursa. El nu e de acord intru totul, ci se vede la egalitate cu Kjetil Jansrud, francezii si Matthias Mayer.
  • Cum la globul pentru coborare nu se mai poate spera, doar matematic nu-i al lui Kjetil, antrenorul Austriei le-a trasat deja obiectivul elevilor sai: cat mai multi dintre ei tre’ sa-i puna piedica norvegianului, lasandu-l in urma in clasament si rapindu-i astfel puncte. Hannes Reichelt nu crede totusi ca Marcel Hirscher va avea nevoie de ajutorul lor.

O părere la “O partie isi cauta specialistii

Comentariile nu sunt permise.