Tina Weirather la izvorul succeselor

Schioara din Lichtenstein Tina Weirather s-a intors la locul primei ei victorii de Cupa Mondiala pentru o noua premiera. Astazi ea a castigat in Garmisch-Partenkirchen prima coborare a carierei (1:41,94), cu o demonstratie de inalta clasa, depasindu-le pe austriaca Anna Fenninger (+0,51) si slovena Tina Maze (+0,91).

Victorie, in sfarsit! (© AP Photo/Giovanni Auletta)

Lindsey Vonn  a mers pe un traseu imaginat doar de ea, cu multe ocoluri nenecesare si n-au ajutat-o nici schiurile, clar mai lente decat ale adversarelor. Straniu este ca Lindsey nu a realizat in timpul cursei ca nu merge bine. „Am schiat bine, poate m-am lasat trasa cam jos in unele viraje. Dar in general am crezut ca am facut o mansa decenta.”

Spre deosebire de americanca, Edit Miklos a avut din nou rachete in picioare (excelent serviceman-ul ei), si a reusit o prima jumatate perfecta, in care a amenintat timpul Tinei Weirather. Virajele de la mijloc i-au pus insa probleme, a continuat sa riste, si a trecut dincolo de limita, derapand. Timpul ei in momentul abandonului, chiar inaintea ultimului punct de control, ar fi putut s-o urce din nou pe treapta a treia a podiumului.

Clasamentul etapei

vvv

Publicitate