Zi buna pentru romani

Astazi (sambata) trei dintre schiorii nostri au reusit rezultate remarcabile in competitii internationale.

Cel mai important este locul 46 din 100 de concurente al Aniei Caill la slalomul urias ce a deschis intrecerile mondiale ale juniorilor. Spuneam ieri pe facebook (cei care nu aveti cont puteti urmari postarile de acolo in mica fereastra din coloana din stanga articolelor) ca tinand cont ca Ania pleaca cu numarul 70 de la start, un rezultat intre primele 50 ar fi bun, iar unul intre primele 40 extraordinar. Cu locul 46, se afla intre ele, adica a reusit un rezultat foarte bun.

Pentru a ajunge la el, Ania a depasit adversare mai bine cotate decat ea, din tari care puncteaza si urca pe podium in Cupa Mondiala, cum ar fi Statele Unite ale Americii, Canada, Suedia, Slovenia, Finlanda, Cehia. Pozitia ei nu este in mijlocul sau in fruntea statelor exotice, ci printre schioarele marilor puteri. Practic Ania a pus steagul tricolor pe harta schiului serios.

In zilele urmatoare, Ania va mai lua startul la combinata, coborare si super-G.

Tot astazi, in Innerkrems (Austria), Ionica Achiriloaie a facut (aproape) acelasi lucru, terminand pe locul 20 intr-o cursa de coborare cu 87 de participanti. Cu o intarziere de sub o secunda si jumatate, el a obtinut cea mai mica penalizare a carierei la proba de coborare, devenind cu aceasta ocazie cel mai bun coborator roman din istorie! Exista si loc de imbunatatiri, Ionica incluzand in mansa sa si o greseala in a doua jumatate a traseului. Mai mai are inca o coborare, tot in Innerkrems.

Sora mai mica a Aniei, Andra Caill, specialista a slalomului care a impresionat deja ochii catorva antrenori care au vazut-o la lucru, a urcat pentru prima data pe podiumul unei intreceri pentru seniori. Ea a participat astazi la o cursa citizen, desfasurata in Villard de Lans. Dupa o prima mansa care n-a multumit-o, Andra a reusit sa fie cea mai rapida in mansa a doua, terminand pe locul 3.

Si daca tot suntem la rezultate romanesti, nu pot ignora locul 5 al Laurei Valeanu la Campionatele Mondiale Paralimpice, obtinut alaltaieri in proba de super-G, disciplina in care a facut primii pasi abia in urma cu 3 luni. La slalom urias si slalom, Laura lupta chiar pentru medalii! Sa-i tinem si ei pumnii in saptamana care vine.

Publicitate