Podium austriac la pauza in Are

Lacoma Austrie. Luand exemplu de la baieti, care de la revenirea in Cupa Mondiala si-au arogat de doua ori un podium intreg la coborare, fetele s-au invrednicit si ele astazi la aceeasi isprava in prima parte a slalomului urias din Are. Pana la a-l cuceri definitiv mai au insa de trecut o mansa. Deocamdata Anna Fenninger conduce detasat (1:10,67), si e incadrata de Kathrin Zettel (+0,50) si Eva-Maria Brem (+0,56).

Anna Fenninger, feroce si rapida ca un ghepard (© APA/EPA)

In afara celor trei, prima mansa nu a mai avut nici o alta lidera provizorie. Eva a deschis concursul decisa sa revina intre primele patru, acolo unde petrecuse toata perioada dintre Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale din Beaver Creek. Profitand de pista aproape virgina, Eva a alunecat fara greseala de sus pana jos.

Kathrin Zettel a abordat pasajul abrupt de la inceput foarte direct, a iesit din el cu viteza si un avantaj de 3 zecimi, dupa care a tras de el, consumandu-l prin derapaje aproape minuscule pana la 6 sutimi.

Anna Fenninger a mers invers. Inceputul a cuprins doua dezechilibrari, dupa care, stiindu-se in intarziere a atacat si mai mult, desprinzandu-se de colege. „Cred ca prima parte a traseului n-am schiat-o niciodata bine aici, in Are. Si azi am fost total pe langa. Am crezut ca am pierdut cel putin o secunda. Jos am mers bine. Reteta pentru azi e schiatul pe schiul de la exterior de sus pana jos.” De unde si poza. 🙂

Sara Hector (locul 4), disparuta timp de cateva curse din prim plan, a revenit spectaculos si agresiv pe partia de casa a sudezelor si in acelasi timp si a consacrarii ei. Aici a cucerit in decembrie primul ei podium. Sara este singura neaustriaca cu o intarziere mai mica de o secunda fata de Anna.

Nadia Fanchini (5), astazi ghinionista la tragerea la sorti, unde din intervalul 8-15 a tras 14-le, n-a fost intimidata de deteriorarea traseului. Agresiva, ca Sara, a prins asa o viteza incat trecerea greutatii de pe un picior pe altul a devenit o miscare reusita intr-o singura clipita. De nu i-ar fi iesit scamatoria, ar fi pierdut ritmul. Efortul necesar pentru ea, s-a simtit la finalul obosit.

Nu a fost singura cu energia coborata spre zero la final. Tina Weirather (8) s-a tinut binisor de Anna pana la jumatate, dupa care a devenit prea statica pentru un loc mai bun. Tina Maze (6) a avut picioare obosite astazi. Activa in partea de sus a corpului, si agitand bratele cum face intotdeauna la atac, slovena a stat prea ridicata si a lasat schiurile sa alunece pasiv, fara sa le impinga si ea. Imparte locul 6 cu Mikaela Shiffrin.

Americanca a avut numarul 2. Dupa ce a coborat Eva, organizatorii au observat ca sistemul de cronometraj are probleme si au oprit-o pe Mika la start, unde a trebuit sa astepte minute bune, gata sa pornesca in cursa. Asta sau altceva a deconcertat-o suficient cat sa inceapa ezitant.

In fine, ultima mentiune apartine Martei Bassino. Italianca e campioana de juniori a probei din 2014. Fiecare aparitie a ei in Cupa Mondiala anul acesta a fost o adiere de aer proaspat. Cat pe ce sa faca o surpriza in Beaver Creek. Dar inca risca prea mult ca sa termine multe curse. Senzationala in prima jumatate, in care a amenintat timpul liderei, Marta a trecut prost peste un damb cu poarta mascata sub el. A ramas in cursa, dar timpul a ajuns doar pentru locul 9.

Mansa a doua incepe la 20:00, iar clasamentul complet al fetelor calificate pentru ea il gasiti la articolul precedent.

Publicitate