Kristoffersen nu-i doar slalomist, Hirscher scrie istorie, Jansrud pierde cu gratie

Kjetil Jansrud, fara nimic de pierdut dupa prima mansa, in urma careia ocupa doar locul 21, a scos de la naftalina cel mai fin slalom urias de care e in stare, a obtinut al doilea timp al mansei a doua, dar in scenariul general, si-a pastrat rolul de secund. Cu o mansa in care inima si picioarele i-au dat ghes sa atace, in vreme ce mintea a tinut de frane, Marcel Hirscher a urcat doua pozitii in clasament, si a terminat langa podium. Norvegianul Henrik Kristoffersen (2:17,36) a incantat din nou pe drumul spre prima victorie de urias, fiind incadrat la final de germanul Fritz Dopfer (+0,79) si francezul Thomas Fanara (+0,97).

Un podium fara favoriti: Fritz Dopfer (2), Henrik Kristoffersen (1), Thomas Fanara (3) (© PAP/EPA)

La finalele Cupei Mondiale se acorda puncte doar primilor 15 schiori. Iar lui Kjetil, inca aflat in urma lui Marcel Hirscher dupa ce austriacul uimise lumea terminand langa podium la super-G, ii trebuiau puncte. Cat mai multe. Agresiv si activ in permanenta, i-a reusit cea mai buna mansa de urias din acest sezon. Avantajul mare fata de cei doi concurenti care schiasera inaintea lui a promis un salt mare in clasament. Cat de mare, a fost intrebarea. A noastra, a suporterilor celor doi, a lui Kjetil, si bineinteles a lui Marcel. Care inca se afla la start si trebuia sa schieze fara sa rateze.

A vazut cum pe rand schiori care il intrecusera pe norvegian in prima mansa, au ramas in urma lui in cea de-a doua. Cu fiecare loc mai sus pe care i-l asigurau lui Kjetil adversarii mai slabi, calculele de pana atunci ale lui Marcel erau taiate si reluate in cap. Pe ce loc trebuie sa termine? Pe 6, pe 5, pe 4. O fi destul?

„Stateam la start cuprins de asa o nervozitate, incat am inceput sa transpir, genunchii au inceput sa-mi tremure. Presiunea a fost imensa – undeva intre greata si ameteli”, si-a descris el trairile dinaintea propriului start.

Clasamentul etapei
Clasamentul final al slalomului urias

vvv