Ce face Tina?

Ninge cu retrageri, lucru de inteles daca ne uitam in calendarul schiului alpin si observam ca sezonul urmator este anul de pauza. Cel fara jocuri olimpice si fara intreceri mondiale. Cativa schiori si-au anuntat retragerile in timpul iernii, cei mai multi la finalul sezonului de Cupa Mondiala, dar mai exista si o mana de nehotarati, care prefera sa decida in liniste, dupa calmarea emotiilor iernii sportive incheiate.

La 31 de ani putini baieti se gandesc la pensie. La fete in schimb, putine mai continua la aceasta varsta. Tina Maze are 31 de ani. Si e obosita. Fizic si mental. Inca de la cursele din Maribor, imediat dupa revenirea de la mondialele din Beaver Creek, unde a castigat la fel ca Anna Fenninger doua titluri (coborare & combinata) si un argint (super-urias), a inceput sa umble in comunitatea schiului zvonul unei retrageri iminente. Sau a unei pauze de un an.

Intrebata despre planurile de viitor acum cateva zile dupa ce a castigat in sfarsit (din a doua incercare) si concursul Red Bull Skills din Lenzerheide – o mansa al carei traseu are patru segmente, corespunzatoare celor patru discipline ale schiului alpin, parcursa cu o singura pereche de schiuri, Tina a raspuns ca inca nu stie, fara a nega faptul ca intr-adevar contempla retragerea.

Cinci zile mai tarziu, gura lumii crede ca s-a hotarat. In Crna na Koroskem, locul ei de bastina, slovenii o sarbatoresc astazi pe cea mai mare schioara din istoria lor. O oportunitate numai buna pentru Tina de a se desparti oficial de cei care o iubesc. Cel putin asa a lasat sa-i scape unul dintre apropiati, mentionand si o barza la motive. In cazul in care se confirma zvonul voi reveni desigur cu anuntul oficial. Pentru a indulci asteptarea, iata un program de o ora cu slovena raspunzand diferitelor intrebari trimise de fani. A se consuma numai cu Milka. 🙂

Update: Tina anuntase si o conferinta de presa pentru seara sarbatoririi ei. Insa atunci cand a aparut la microfon in fata celor adunati a spus doar: „Ne aflam aici ca sa celebram un sezon frumos si plin de succese. Sper sa nu fie ultima sarbatoare. Poate penultima. Sau antepenultima.” Si a ras inainte de a continua. „Am avut un super-sezon. Punctul pe i al carierei mele, desi n-am castigat si Cupa Mondiala.”

Zvonurile retragerii ei sunt alimentate si de negocierile secrete pe care le-ar purta Andrea Massi – antrenorul si partenerul ei de viata – cu federatia italiana. Nici federatia elvetiana nu s-ar supara sa-l aduca in echipa.

Publicitate