Moara zvonurilor a avut dreptate

Inca din timpul sezonului a circulat zvonul ca Tina Maze planuieste o retragere, cu varianta (neobisnuita) a unei pauze de un an in prim plan. In perioada dintre finale si ziua prezenta, presa a fost sigura de vreo doua ori ca a sosit momentul anuntului slovenei, dar Tina a ras sagalnic de fiecare data, spunand ca inca nu e vremea. Astazi insa, a pus pe facebook anuntul asteptat si banuit:

„Dragi prieteni ai sportului si fani ai mei,

Cum nu mi-am anunutat oficial planurile de viitor, am considerat ca acesta e momentul potrivit pentru a va scrie acest mesaj.
Dupa 16 sezoane lungi si pline de succes, in care am practicat toate disciplinele, simt ca organismul si mintea mea au nevoie de o pauza mai lunga decat de obicei. Imi voi permite un an de pauza inainte de a lua urmatoarea decizie.
Voi folosi aceasta oportunitate pentru a-mi termina studiile superioare, pentru activitati de marketing si comunicare cu partenerii mei Stöckli, Milka, Fila, Alpina Watches, Feel Slovenia, Zlatarna Celje, precum si pentru alte proiecte pe care le am in minte.
As dori sa va multumesc pentru sustinerea din toti acesti ani si sper ca veti intelege si respecta decizia mea.
Va voi tine la curent cu ce va urma si va doresc o vara frumoasa.
Cu sinceritate a voastra,
Tina”

Ultima schioara de care imi amintesc ca a luat concediu de odihna un an, nu a mai revenit ulterior in competitii. E vorba de Janica Kostelic. Cum Tina pare sa creada si in posibilitatea unei reveniri dupa o pauza asa lunga, sa incercam sa speram ca ii vom revedea in viitor evolutiile mustind de ambitie. Ce e sigur e ca ne asteapta un an cu mai putin spirit competitiv, indiferent de cate fete se vor ridica din pluton pentru a le provoca la duel pe Anna Fenninger si Lindsey Vonn.

Vacanta placuta, Tina!

Publicitate