S-au anulat slalomurile din Levi

Miercuri toata lumea garanta desfasurarea curselor din Levi. Se produsese jumatate din cantitatea de zapada necesara acoperirii partiei si prognoza anunta temperaturi sub zero grade chiar de a doua zi, plus inceputul iernii – timid ce-i drept, dar timiditatea se trateaza cu tunuri de zapada – la sfarsitul saptamanii. A venit joia si roata s-a invartit cu 360 de grade. Realitatea a schimbat semnul temperaturilor in foile meteorologilor, iar directorii de curse, veniti in inspectie, au considerat ca ar fi nedrept atat fata de schiori, cat si fata de organizatori sa insiste pe continuarea eforturilor pentru prepararea unei partii sub calitatea asteptata.

Ieri in Levi

Mesajul initial promitea si anuntarea la timp a unei statiuni inlocuitoare. Dar oficialii s-au razgandit repede si n-au mai cautat nimic. Probabilitatea reluarii celor doua slalomuri s-a prabusit si ea spre cota zero. Cica programul iernii este si asa incarcat. Si cu anularea, i se va face pe plac lui Hannes Reichelt, dupa cum a mustacit Markus Waldner, directorul curselor masculine. Caci inainte sa inceapa sezonul, Reichelt protestase impotriva dezechilibrului dintre cursele tehnice si cele rapide, dezechilibru ce face practic imposibila cucerirea marelui trofeu de catre un vitezist pur, in vreme ce Marcel Hirscher, tehnician prin definitie, zburda de patru ani cu globul in brate.

In urma anularii, schiorii, si impreuna cu ei si noi, avem pauza pana la sfarsitul lunii, cand baietii ar avea programata etapa inaugurala de viteza in Lake Louise, in vreme ce fetele ar continua cu doua etape tehnice in Aspen. Nuanta dubitativa se datoreaza lipsei de zapada in America de Nord.

Nici repetitia generala pentru Jocurile Olimpice din 2018 nu sta foarte bine. Coreenii sunt ramasi mult in urma cu lucrarile. In Jeongseon nu exista inca transport pe cablu. Nu exista nici garduri de protectie si nici instalatie de produs zapada, dar terminarea acestora din urma pana in februarie este fezabila. Cea a unui telescaun in schimb… nu tocmai. Soarta coborarii si super-uriasului din Coreea de Sud se va hotari duminica. Daca, asa cum inclina cum balanta, ele vor fi anulate, cel mai probabil inlocuitor este Saalbach-ul.

Publicitate

2 păreri la “S-au anulat slalomurile din Levi

  1. Eu sunt de parere ca au luat o decizie gresita si ca s-au grabit. Mai puteau astepta pana maine. Tocmai ce ma uitam pe webcam si astazi a inceput sa ninga la Levi. De asemenea cel putin in urmatoarele trei zile temperaturile vor fi negative si tunurile de zapada vor putea functiona la capacitate maxima. Imi pare foarte rau ca aceste etape au fost anulate, deoarece Levi a fost mereu o statiune care mi-a placut si care m-a facut sa simt (chiar din fata televizorului) ca vine intr-adevar iarna.

    • Da, e posibil sa ai dreptate. Waldner e capul rautatilor, ca el a hotarat sa nici nu mai caute inlocuitor. La fete se incearca reprogramarea inainte de anul nou. In Aspen sau Aare.

Comentariile nu sunt permise.