S-au pripit

Asa cum remarca si un cititor, directorii de cursa s-au pripit cand dupa inspectia de joia trecuta au anulat slalomurile din Levi. E adevarat ca si scepticismul organizatorilor a contribuit la aceasta. Prognoza meteo anunta temperaturi negative incepand cu ziua inspectiei. Acestea au intarziat si lumea s-a speriat. A doua zi, finalandezii au regretat deja anularea. Primii fulgi pornisera sa se legene spre partii. Acum Levi arata asa:

Iarna a venit in Levi la timp, oficialii FIS n-au avut insa rabdare

Numai bun pentru niste slalomuri maine si poimaine, nu credeti?

Din ceea ce s-a intamplat ulterior, a reiesit clar cine nu si-a dorit cursele. In vreme ce la fete slalomul lipsa a fost reprogramat deja, si vom avea parte de el sambata, 28 noiembrie, in Aspen, uriasul din ziua respectiva fiind devansat cu o zi (programul sezonului actualizat il gasiti aici), la baieti anularea e definitiva din ce spune directorul curselor masculine de Cupa Mondiala, Markus Waldner. Italianul a invocat plangerea lui Hannes Reichelt, reprezentat oficial al sportivilor incepand cu anul acesta, care considera nedrept dezechilibrul intre cursele de viteza (11DH + 8SG) si cele tehnice (9GS + 1PGS + 11SL + 1CE). PGS-ul este experimentul sezonului, un slalom urias paralel neagreat nici macar de specialistii uriasului. CE este City Event-ul din Stockholm, singurul slalom paralel ramas in calendar, dupa ce München-ul a fost taiat din pricina costurilor ridicate necesare pentru depozitarea zapezii din iarna trecuta.

In vreme ce mai toti sportivii considera ca nu este corect sa se acorde puncte in clasamentul general la finalul probelor paralele, disparitia unui slalom special clasic a fost deja contestata de Marcel Hirscher, care probabil va gasi multi alti sustinatori, posibil chiar si din tabara specialistilor de viteza. Ideea planificarii mai multor slalomuri decat coborari sau super-uriase este tocmai crearea unei balante, tinand cont ca probabilitatea ratarii intr-un slalom este mult mai mare decat intr-o coborare si tine de specificul probei si nu de abilitatile schiorilor. In plus, calendarul este decis in urma unui vot general, ce implica toate partile participante la Cupa Mondiala. Anularea definitiva a slalomului din Levi, va fi o decizie individuala, apartinand doar sefului curselor masculine.

Publicitate

3 păreri la “S-au pripit

  1. Buna seara,
    Stiti cumva cum e vremea prin Bad Gastein?Ceva sanse de zapada?Vreau sa merg la mijlocul lui decembrie dar din ce am vazut pe camere nu e prea roz deocamdata..

Comentariile nu sunt permise.