Predare de stafeta

Dupa ce miercuri Aksel Lund Svindal si-a luat zborul de sub ochii tuturor adversarilor, vizibil de la distanta doar pentru colegul Kjetil Jansrud, ieri a fost randul acestuia din urma sa se impuna la antrenamentul oficial pentru coborarea din Lake Louise. „Nu a fost la fel de comod ca in prima zi, terenul a fost mai accidentat, dar au fost si viteze mai mari. Ma bucur ca sunt rapid. Cand esti printre primii la primele doua antrenamente iti creste increderea”, a povestit norvegianul ulterior.

La recunoasterea traseului alaturi de Adrien Theaux

Avem povesti si de la Travis Ganong. Americanului ii place traseul din iarna aceasta. De obicei baietii nu sunt incantati de el. Partia fiind aceeasi pe care merg si fetele, nu cere la fel de multa adrenalina ca partiile din restul circuitului masculin. Dar anul acesta, ningand devreme in Canada si adunandu-se multa zapada, s-au putut modela valuri de zapada si movile, care vor face cursa interesanta. „E o placere sa schiezi. Un cu totul alt Lake Louise decat in ultimii ani”, si-a incheiat pledoaria pentru pista primul urmaritor al lui Kjetil de ieri.

Max Franz spera ca locul 3 de la acest antrenament sa prefateze o evolutie si mai buna sambata si duminica. Cum de a progresat atat de mult dupa prima zi? „Am schiat mai obraznic.” In prima zi estimase gresit traseul si ocolise in locuri in care se putea merge linistit direct. Dupa analiza video a luat masuri si cursa nu mai pare castigata sigur de norvegieni.

Aksel a explorat variante noi ale trasei si a terminat doar pe locul 5. E vulpoi batran totusi, nu va ceda la fel de usor si sambata. Inaintea lui a incheiat Matthias Mayer, marea speranta austriaca la globuri de viteza in acest sezon, care insa recunoaste ca el si partia din Lake Louise nu sunt prieteni. Nu inca!

Erik Guay a mai dat un semnal tacut ca va fi prezent la incurcatul socotelilor celor cu visuri marete, iar francezii au scos in prim plan un reprezentant mai putin cunoscut, pe Valentin Giraud-Moine.

Apropo de rapiditatea crescuta a traseului, poate si gerul crancen (-24 grade in timpul antrenamentului) a fost de vina pentru graba cu care s-au avantat baietii spre finis si mai apoi spre adapost.

Asta seara (noastra) va avea loc ultimul antrenament oficial! De maine vitezistii intra cu adevarat in paine. Nu uitati ca fetele au deja astazi etapa in Aspen!

1. Kjetil Jansrud (NOR) 1:48,97
2. Travis Ganong (USA) 1:49,10
3. Max Franz (AUT) 1:39,20
4. Matthias Mayer (AUT) 1:49,47
5. Aksel Lund Svindal (NOR) 1:49,53
6. Erik Guay (CAN) 1:49,72
7. Valentin Giraud-Moine (FRA) 1:49,83
8. Steven Nyman (USA) 1:49,88
9. Josef Ferstl (GER) 1:49,89
10. Werner Heel (ITA) 1:50,04