Norvegienilor le place-n Franta. Kristoffersen e lider la pauza in slalomul de la Val d’Isère

Henrik Kristoffersen a incheiat prima mansa a slalomului din Val d’Isère in 51:66, urmat de compatriotul sau, Sebastian Foss-Solevaag, mai lent cu 31 de sutimi. Al treilea la pauza este francezul Alexis Pinturault, care a ajuns jos in 52:44. Clasamentul primei manse este disponibil aici.

Ca sa nu va mai tin in suspans, va spun ca Marcel Hirscher se afla la peste o secunda si jumatate in spatele lui Kristoffersen, pe pozitia a opta. Felix Neureuther, un alt specialist al probelor de slalom si care a plecat cu un usor avantaj dat de faptul ca antrenorul sau a aranjat traseul, a incheiat in 52:68 si pleaca de pe 5 in mansa secunda. Intre el si podium s-a strecurat veteranul francez Julien Lizeroux.

La finalul mansei, atat liderul de moment cat si Neureuther si Hirscher au declarat ca au avut de-a se lupta cu un traseu foarte dificil. Marcel a confirmat ceea ce s-a vazut si-n timpul cursei, anume ca nu a reusit sa dea drumul la schiuri. Felix a mentionat zapada dificila, cu „unele porti foarte agresive si altele foarte rapide”, cu portiuni inghetate si cu ruperi de ritm. Comparand acest traseu cu prima cursa de slalom a sezonului, germanul spunea ca „la Levi a fost mult mai usor, acolo poti sa intri intr-un ritm”, tot el adaugand insa ca „daca vrei sa fii cel mai bun, trebuie sa poti schia rapid pe orice fel de partie”.

In interviul de la pauza lui Henrik Kristoffersen nu parea sa-i vina a crede ca e lider dupa mansa intai. Avand in vedere patania din mansa a doua de ieri, de la urias, probabil un pic de reticenta nu strica, macar cat sa ajunga la finalul cursei nu sa dea cu stangu-n dreptul in partea secunda. Plecat primul in cursa, norvegianul a ajuns jos usor dezamagit, declarand ulterior „A fost foarte strans si virajat. Nu m-am simtit bine deloc. Cand am ajuns la sosire credeam ca voi termina mult in urma”. Incruntarea lui de la final s-a transformat, pana la incheierea mansei, in zambet, lucru de inteles avand in vedere ca un singur schior, Stefano Gross, a reusit sa-i imbunatateasca timpul si asta doar pe portiunea superioara a partiei. Din pacate pentru el, italianul a ramas pe schiul din deal la un viraj de dreapta pe zona mediana de abrupt si nu va concura in mansa secunda. Pentru italieni prima mansa nu a fost in totalitate una trista, Razzoli si Moelgg incheind in primii 10, pe 6 si respectiv 7. Top 10 e completat de Jean-Baptiste Grange (9) si de rusul Alexander Khoroshilov (10).

Pe cat de bine le-a fost francezilor in prima mansa, cu trei sportivi in primii 10 si cu doi avand sanse la victorie, pe atat de rau le-a mers suedezilor, care au picat pe capete. Lista ratarilor are nume importante cum ar fi Andre Myhrer, Jens Byggmark si Markus Larsson, alaturi de germanul Fritz Dopfer si de italianul Stefano Gross. Desi a terminat cursa, nu va merge in mansa secunda, unde se califica doar primii 30 de schiori, nici Ivica Kostelic.

Ne reintalnim la 13:30 ora Romaniei pentru mansa secunda, cu traseul stabilit de antrenorul suedez, pentru a vedea ce surprize ne mai rezerva cursa de astazi.

Publicitate