Ghicitori italiene

Am insirat mai jos un calup monstruos de sondaje, corespunzand pachetului cel putin la fel de monstruos de etape programate in calendarul masculin de maine pana marti in trei statiuni italiene. Sa nu credeti ca schiorii sunt incantati de ce se va intampla, dar cand se plang de planificare, noi, fanii schiului, suntem singurii care ii ascultam. Si nimic nu se schimba.

La antrenament in Alta Badia (© Adam Zampa)

La inceput au fost Val Gardena si Alta Badia, un 2+1, sau cel mult un 2+2. Apoi a reaparut Madonna di Campiglio, care a inlocuit slalomul din Alta Badia. De anul acesta, desi Madonna ramane mai departe in picioare, avem din nou doua curse in Alta Badia, a doua fiind un experiment – slalom urias paralel – impotriva caruia unii dintre specialistii slalomului urias au protestat deja. Dupa cum ziceam, doar noi i-am auzit. Programarea aceasta, care include si doua antrenamente oficiale inainte de cursele din Val Gardena, e un glont in fiinta oricarui all-arounder. Sapte zile la rand de schi in conditii de concurs ii lasa secatuiti si fizic, si psihic si nu cred ca anul acesta vom avea vreun viteaz care sa bifeze tot. Dar astea sunt cursele, astea sunt si sondajele.

Ultima data ne-am jucat in Lake Louise si surprinzator, desi Kjetil era favorit dupa antrenamente, majoritatea voturilor s-au indreptat spre Aksel (9 din 21 la coborare, 6 din 20 la SG), acesta confirmand apoi asteptarile fanilor. Kjetil in schimb a dezamagit. 6 voturi si la coborare si la super-urias au reprezentat o investitie mult mai mare decat a returnat el. Foarte echilibrata alegerea norvegianului mai rapid la antrenamentele uzuale. 8 la 8 si nimeni nu s-a inaltat mai sus. Raspunsul corect era Aksel. Spre deosebire de ce s-a vazut la antrenamentele oficiale, la cele ale echipei el a fost dominatorul, intrecut din cand in cand de Travis Ganong, caci americanii si norvegienii se antreneaza impreuna.

Surpriza acelor ghicitori si curse a fost de departe Peter Fill. Nici eu nu l-am prins in calcule, nici voi nu l-ati adaugat. Poate saptamana aceasta le vom potrivi mai bine.

Dupa atata efort de gandire, la coada votarilor pentru curse va oferim (sugestia ii apartie lui Tell Tale Teo) un sondaj de alta natura. Schiul este pana la urma o distractie (de cele mai multe ori) sanatoasa! Asa ca have fun!