Jumatate de dorinta implinita pentru Eva-Maria Brem

In Åre premiile sunt oferite de Mos Craciun. Cand Eva-Maria Brem a urcat pe treapta a doua a slalomului urias de acum o saptamana, mosul a intrebat-o ce sa-i aduca de Craciun. „Stiti ce am raspuns. Am doua locuri 2 sezonul acesta”, ne-a impartasit austriaca cea mai arzatoare dorinta pentru acest sfarsit de an. Si astazi in Courchevel, primul pas pentru implinirea ei a fost facut cu succes. Eva-Maria conduce in statiunea franceza, parcurgand prima mansa in 1:01,29 minute. Este urmata de elvetianca Lara Gut (+0,09) si reprezentanta gazdelor Tessa Worley (+0,18).

© Pier Marco Tacca / AP

Pe o vreme perfecta – ce insa incepe sa ne ingrijoreze, caci avem nevoie de zapada – Tessa Worley a deschis fara greseala mansa marcata de antrenorul austriac. La sosire a multumit spectatorilor care o ovationau si a ridicat din umeri. Locul unu cand toate adversarele sunt inca la start nu ofera prea multe informatii despre cat de bine i-a reusit mansa.

Insuficient de buna pentru mine, i-a raspuns un minut mai tarziu Lara Gut. Pe o linie mai directa si mai riscanta, Lara Gut si-a afirmat hotarat protestul in fata celor care crezusera ca fara Mikaela Shiffrin in competitie Lindsey Vonn nu mai are adversara la globul mare. Acum stim. Are.

Eva-Maria Brem a tras la impartirea tricourilor de start ultimul numar al grupei de elita. Pana la ea nemtoaica Viktoria Rebensburg (5; +0,43) reusise o cursa mai activa decat in precedentele uriase, iar italianca Federica Brignone (7; +0,71) bruscase putin schiurile la schimbarile de directii.

Austriecei nu-i plac portiunile plate si a dat din bete la nesfarsit pana sa prinda destula viteza ca sa porneasca metronomul picioarelor. Dar de indata ce a intrat pe primul zid abrupt, balansul i s-a armonizat, iar timpul a inceput sa se comprime. Cu un avantaj mare in buzunar, s-a mentinut in frunte si dupa portiunea plata de la final, unde a fost din nou mai lenta. „Cu cat mai abrupt, cu atat mai Brem?” a intrebat-o reporterul orf (ORF este televiziunea austriaca). Eva-Maria a ras: „Da, am putea spune si asa,” caci pasajele inclinate sunt intr-adevar specialitatea ei.

Suedeza Frida Hansdotter (8; +0,73) a dus cu succes mai departe campania de cucerire a celei de-a doua discipline, cu o mansa solida. Dar o stiam asa din precedentele doua slalomuri uriase. Nu acelasi lucru il putem spune despre Michaela Kirchgasser (6; +0,53) si Nina Löseth (4; +0,30). Austriaca a tinut astazi sa-si schimbe imaginea de schioara brilianta, dar calcatoare in strachini, in vreme ce norvegianca a uzat de increderea pe care i-a dat-o succesul de la slalom, pentru cucerirea de noi teritorii schioristice, asaltand piscurile uriasului.

Dupa victoria cu care a surprins pe multi in Åre, toti ochii au fost indreptati asupra lui Lindsey. Cu atat mai mult cu cat coborarea de ieri a lasat un semn de intrebare: ii sunt intregi genunchii? Fortarea piciorului stang de la faza abandonului din Val d’Isere a parut brutala, iar in loc de interviuri la sosire, Lindsey a dat raspunsuri medicului curant. Dupa prima mansa din Courchevel, suporterii americancei pot rasufla usurati. Lindsey e bine. Atat de bine incat daca s-ar fi concurat din nou in Åre, Lindsey ar fi castigat iar prima mansa. Dar partia franceza se inclina pe doua ziduri abrupte, unde americanca a pus prevederea pe primul loc. A incheiat pe 10, la 89 de sutimi de lidera.

Mansa a doua incepe la 14:30, iar clasamentul fetelor calificate poate fi gasit aici.

Publicitate