Superman cu mantia portocalie

Nu că ar mai fi o noutate. Ce a făcut Christof Innerhofer astăzi a îngheţat în vine sângele spectatorilor care l-au privit live, i-a extaziat de îndată ce l-au văzut trecând întreg şi sănătos linia de sosire, şi de atunci este admirat de o întreagă lume în căutare de eroi.

Italianul era astăzi, alături de Hannes Reichelt, unul dintre cei doi mari favoriţi la victorie. Deci atunci când i-a venit rândul să schieze (numărul 3 de start, după două abandonuri), am ştiut că s-ar putea să fie vorba de învingător. A pornit ca un om decis să câştige. Nu i-a păsat că este scuturat. S-a dezechilibrat uşor, a întârziat în schimbarea greutăţii de pe un picior pe celălalt şi a fost obligat să treacă foarte aproape de o poartă. Foarte aproape cu schiurile. Pieptul a încasat din plin lovitura unui băţ al porţii, capul a smuls fanionul de la locul lui. L-a învăluit pentru o secundă ca un voal, apoi i s-a agăţat de cască. I-a tras ochelarii într-o parte si a rămas fluturând pe spatele lui şi cu unul dintre beţe spânzurând şi refuzând să se desprindă.

„A fost brutal. În primul moment n-am mai văzut nimic.”

Urma o săritoare. A sărit în neant. Abia după aterizare a început să tragă de ochelari, să-i reaşeze cumva la loc.

„Apoi am observat că trag un băţ după mine şi am încercat doar să rămân în cursă. A fost foarte periculos ce am făcut. În mod normal ar fi trebuit să mă opresc, dar voinţa şi ambiţia mea nu m-au lăsat nici măcar să mă gândesc la una ca asta. Pentru mine nu a existat decât o deviză: cu toată viteza înainte!”

După vreo 30 de secunde de încercări nereuşite de a scăpa de balast, băţul s-a desprins. Fanionul l-a însoţit însă până la final. Orice supererou are nevoie de o mantie, nu?

Ah da! Încă un mic detaliu. Doar trei adversari au fost mai rapizi, deşi nimeni n-a mai schiat cu un astfel de balast.

 

2 păreri la “Superman cu mantia portocalie

  1. Dacă nu se întâmpla incidentul, sunt sigur că Innerhofer ar fi obținut victoria; a plecat foarte determinat și a avut o linie foarte directă, apoi cu ”mantia” și jalonul după el a reușit să se mențină pe traseu și să nu piardă foarte mult timp. Oricum locul 4 este tot o victorie în condițiile date. Locul 1 al lui Adrien Theaux este binemeritat, fără discuție, însă italianul a arătat că e un mare coborâtor.

Comentariile nu sunt permise.