Ziua fetelor agresive

Ninsoarea cernută fără oprire în Flachau de la orele prânzului a creat o pistă pe care au punctat clar cele mai agresive dintre slalomiste. Veronika Velez-Zuzulova (52”15) conduce după prima manşă, urmată de Wendy Holdener (+0”54). Sarka Strachova (+0”84) este, pe locul 3, cea mai bună dintre reprezentantele slalomului fin.

Veronika Velez-Zuzulova conduce în Flachau

După cum a explicat Thomas Sykora, expertul televiziunii austriece care a parcurs traseul cu camera înaintea începerii cursei, în ciuda eforturilor masive ale plutoanelor de derapatori, pârtia a păstrat deasupra un strat superficial de zăpadă moale şi uşoară, care a fugit de sub schiuri la fiece viraj, lăsându-i impresia că schiază pe apă. Străpungerea acestui strat a cerut agresivitate sporită. Dacă în Aspen în noiembrie bruscarea zăpezii n-a ajutat, astăzi în Flachau a fost singura cale de a ajunge cu canturile pe stratul tare al pârtiei pregătite de organizatori încă de acum câteva săptămâni.

De aceea nu trebuie să ne mire prezenţa celor mai active şi mai agresive fete pe primele două locuri. Şi nici cea a Annei Swenn-Larsson pe locul 5 (+1’23), ca cea mai bună schioară suedeză.

Specialistele care au strălucit şi convins până la această etapă, Sarka Strachova, Nina Løseth, şi mai ales Frida Hansdotter, purtătoarea tricoului roşu al disciplinei, au schiat şi frumos, şi bine, dar după cum ziceam, delicateţea şi schiul „cu simţire” n-au primit astăzi la fel de multe puncte.

Totuşi ar fi greşit să concluzionăm ca gata, cursa e decisă şi doar locul 3 e încă neacordat definitiv. Situaţia se poate schimba în timpul rămas până la startul manşei secunde în funcţie de felul în care vor alege organizatorii să ajute pista, dar şi de toanele doamnei Iarna.

Manşa a doua începe la 21:45, iar clasamentul fetelor calificate este aici.

Publicitate