Iarna cea mofturoasă mai dă peste cap o cursă

Am rămas fără cursă feminină astăzi. În Crans Montana ninge de câteva zile şi în fiecare dimineaţă organizatorii se văd puşi în faţa aceleiaşi sarcini. Înlăturarea zăpezilor uriaşe de pe pârtia de concurs. Joi au amânat startul cu două ore şi au mutat cortul până la startul super-uriaşului. Ninsese aproape un metru. Ieri cerul a fost mai zgârcit, iar cei 20 de cm de omăt proaspăt au permis ţinerea unui antrenament integral. Astăzi elveţienii s-au trezit din nou sub aproape un metru de zăpadă.

Lumea nu s-a dat bătută cu una, cu două. Primul plan a fost cel de amânare a orei de start. Dar la recunoaşterea de la ora 9 a devenit clar că sarcina este peste puterile voluntarilor.

„A fost pur şi simplu prea mult”, s-a recunoscut învins de iarnă Atle Skaardal. Pe lângă zăpada nouă am mai avut şi două avalanşe, dintre care una controlată. A doua a stricat parţial plasele de protecţie din parte superioară a traseului.”

Planul actualizat sună aşa: mâine se dă o nouă şansă coborârii. Combinata programată iniţial e tăiată definitiv din calendar. Slalomul preluat după întreruperea din Maribor ar urma să se desfăşoare luni. Directorul curselor feminine este totuşi sceptic pentru mâine. Prognoza zice că va ninge iar. „Vom concentra toate forţele pentru desfăşurarea coborârii mâine. Nu va fi uşor, dar vom încerca,” promite el.

Propunerea Larei Gut de a organiza mâine şi o manşă de slalom şi a socoti două curse, nu a fost aprobată decât de fanii ei.

O părere la “Iarna cea mofturoasă mai dă peste cap o cursă

Comentariile nu sunt permise.