Alexis Pinturault vrea tot

Deşi a debutat ca specialist în ambele probe tehnice, cu timpul Alexis Pinturault a părut să se depărteze de slalom, apropiindu-se, uneori cu succes, de probele rapide. Asta i-a omorât însă sprinteneala atât de necesară în disciplina cu virajele cele mai scurte. Şi după ce rezultatele la slalom au scăzut încet dar sigur, astă vară francezul a făcut o schimbare radicală: a renunţat la cantonamentele de viteză. Ceea ce nu înseamnă că cineva s-ar fi aşteptat ca el să conducă la pauză (51’’25). Nici schiorul de pe locul doi nu era în cărţi pentru aşa o clasare înaltă. După ce în Levi nu s-a calificat pentru manşa decisivă, astăzi Alexander Horoşilov (+0’’24) ţinteşte spre victorie. În spatele său, nu tocmai mulţumit, dar nici exagerat de nemulţumit, campionul sezonului trecut, Henrik Kristoferssen, a completat podiumul în prima sa manşă de slalom din acest sezon (+0’’42).

Photo : A. Boichard / Agence Zoom

La un traseu atât de scurt, timpii schiorilor calificaţi ar fi trebuit să fie foarte apropiaţi. Dar asta s-a întâmplat numai în partea inferioară a clasamentului. Primi 10 concurenţi sunt răsfiraţi de-a lungul a peste o secundă şi jumătate. Motivul nu este atât de mult traseul marcat de antrenorul austriac, cât felul în care s-a mulat pe terenul abrupt şi vălurit.

Am avut trei feluri de schiori. Cei care s-au împacat bine cu combinaţia pistă-traseu şi n-au făcut nici greşeli, şi aici îi avem doar pe Pintu şi Saşa. Cei care s-au împacat bine cu pista, dar n-au putut evita o greşeală costisitoare, categorie unde-i punem pe Stefano Gross (locul 5; +0’’90), Mattias Hargin (6; +0’’97), Manfred Mölgg (12; 1’’66), Marc Digruber (17; +1’’87) – cu un ocol uriaş, şi Luca Aerni (18; +1’’89). Restul lumii intră în grupa celor mai mult sau mai puţin chinuiţi.

Chinuiţi de câteva porţi puse într-un zig-zag strâns si cu linii lungi între viraje, chinuţi de gheaţă, de propria inabilitate de a găsi un ritm sau de teama de erori pe panta abruptă. Indiferent de cauză, nici unul n-a arătat bine pe traseu de sus până jos.

Manşa a doua începe la 13:30, iar clasamentul primei părţi a întrecerii se află aici.

Publicitate