Ultimul slalom feminin înainte de Campionatele Mondiale

Cupa Mondială feminină se apropie de final. Cel puţin la slalom, unde astă seară fetele schiază în Flachau (18:45 / 21:45). Din acest motiv, începem să facem calcule referitoare la momentul în care Mikaela Shiffrin va avea asigurat globul disciplinei. După ziua de astăzi, slalomul va mai apărea în program abia în martie, în penultimul weekend, american, la fel ca finalele acestui sezon.

Foto: FIS Alpine

Dacă Mika va câştiga astăzi, şi în mod normal o va face, atunci va rămâne cu doar două contra-candidate la glob. Prima e Veronika Velez-Zuzulova, apropiată la 10 puncte distanţă după victoria din Zagreb şi rămasă din nou la 110 în spate după abandonul din Maribor. În varianta logică a victoriei Mikăi, Zuzu are nevoie de 10 puncte astăzi pentru a rămâne în cărţi până în martie. În aceeşi variantă, Wendy Holdener trebuie să o secondeze pe americancă. Altfel globul va deveni o afacere decisă de duelul Shiffrin-Zuzulova.

Cele trei sunt ca de obicei în această iarnă, favorite aproape exclusive la podium. Dar trebuie să spun că Frida Hansdotter pare să-şi fi recâştigat lejeritatea ce i-a asigurat în precedenţii patru ani un loc între primele trei la aproape fiecare cursă.

Austria suferă mai departe, astăzi primind o nouă lovitură. Michaelei Kirchgasser, care a suferit în august o artroscopie, i s-a umflat din nou genunchiul. Kirchi nu ar fi fost o pretendentă la un rezultat în top 5, dar lipsa ei pune presiune pe cea care ar putea să-l facă: Bernadette Schild. Şi pe tinerele care încearcă să ne uimească. În momentul de faţă, gazdele au scoase pe tuşă cele mai bune 2-3 fete în fiecare disciplină. Şi s-au apucat să caute ştiinţific după motivele acestor triste întâmplări. De care sper să beneficieze mai apoi şi celelalte naţiuni.

Flachau s-a pregătit de sărbătoarea din această seară, pe lângă manifestările adiţionale tradiţionale, şi cu o noutate: a deschis un muzeu Hermann Maier, eroul locului. Poate fi vizitat şi în zilele de după cursa de azi.

Despre etapele din weekend nu voi povesti deloc aici, căci vremea proastă ar putea aduce multe modificări. Deocamdată în Wengen se discută de inversarea coborârii de sâmbătă cu slalomul de duminică. Şi în funcţie de cât de multă zăpadă se va depune pe pistă mâine şi poimâine (trebuie curăţată toată!) şi despre inversarea manşelor combinatei de vineri. Rămâneţi aşadar pe recepţie.

Publicitate

O părere la “Ultimul slalom feminin înainte de Campionatele Mondiale

  1. – Stai linistita, ca NU castiga Shiffrin in seara asta la Flachau, nu mai da pronosticuri aiurea ! noi am mai avut niste discutii si despre repetentul la ski Achiriloaie, discutii care s-au dovedit a fi reale ! Asa ca stai linistita !….

Comentariile nu sunt permise.