Şarpele de ceaţă

Fenomen meteo obişnuit pentru St. Moritz, nepromovat totuşi în reclamele însorite, şarpele de ceaţă numit Maloja şi-a făcut ieri la prânz culcuş la mijlocul pistei, încolăcindu-se printre arbitrii de cursă de pe traseu, care, ba unul, ba altul, au trebuit să raporteze că în zona lor nu se poate concura în condiţii de siguranţă.

http://www.sportschau.de/alpine-ski-wm/abfahrtsstrecke-st-moritz-100~_v-gseapremiumxl.jpg

Ceaţa fusese anunţată de cu o zi înainte, şi înainte de prânz totul a fost perfect, dar juriul de cursă nu a reacţionat preventiv cu anteprogramarea coborârii masculine. După amânări repetate – trebuia să înceapă la 12 – la două şi un sfert schiorii au fost trimişi acasă.

Deşi iniţial nu găsiseră o variantă pentru a acomoda televiziunile, care transmit zilele acestea şi campionatele mondiale de biatlon, până la urmă şefii FIS au decis să facă încă o încercare astăzi, modificând programul zilei. Coborârea feminină se va desfăşura mai devreme, începând cu 12:15, iar cea masculină de la 14:30.

Voi completa articolul cu declaraţiile celor implicaţi.

Publicitate

2 păreri la “Şarpele de ceaţă

  1. Sa speram ca ceata nu va deranja din nou proba de coborare a baietilor….
    Chiar daca la fete” si-a mai bagat un pic coada”, speram ca la ora 14,30, sa avem o vizibilitate perfecta si cursa sa se poata desfacut in conditii optime…..
    La buna vedere!

Comentariile nu sunt permise.