O manşă strânsă şi palpitantă

Fără presiunea globului, într-o cursă în care medalia de aur este obiectivul principal, Marcel Hirscher a schiat  foarte aproape de maximul său şi conduce cursa la pauză (1’06’’73). Nu şi-a riscat totuşi şi combinezonul de pe el, iar adversarii s-au agăţat imediat de şansa pe care le-a dat-o austriacul şi au rămas la distanţă mică, nelăsându-i lui Marcel loc de repaus în manşa decisivă.

Philipp Schörghofer (+0’’26) este cel mai apropiat, urmat de cel văzut drept principal favorit, Alexis Pinturault (+0’’35). Surpriza, deşi n-ar trebui să ne lăsăm surprinşi din nou de el, este Matts Olsson (locul 4, +0’’39). Chiar dacă este foarte greu ca cei patru să fie daţi la o parte, în lupta pentru medalii mai sunt implicaţi Henrik Kristoffersen (5; +0’’48), austriacul Roland Leitinger (6; +0’’53), Leif Kristian  Haugen (7; +0’’54) şi hai să fiu mărinimoasă, Mathieu Faivre (8; +0’’78).

Da, stă bine Marcel, şi reţinerea vizibilă la cursele de Cupă Mondială, ne-a făcut pe mulţi să credem că abia de acum înainte îi vom vedea adevărata faţă, dar adevărul este că dacă ar fi nimerit unu sau doi la tragerea la sorţi a numerelor de start, nu i-ar fi fost la fel de uşor să se poziţioneze pe primul loc înainte de atacul final.

Victor Muffat-Jeandet şi Felix Neureuther au fost astăzi cobaii.

… va urma întreaga cronică, după terminarea manşei decisive…

Reprezentantul nostru, Alexandru Barbu, nu a terminat din păcate cursa. Manşa secundă începe cu jumătate de oră întârziere (14:30), căci unul din avioanele participante la spectacolul aviatic din pauză a agăţat cablul pe care camera de televiziune suspendată însoţeşte concurenţii în alunecare. Resturile distruse ale camerei au zburat direct în zona de sosire a pârtiilor, în mijlocul tribunelor ocupate parţial de spectatori. Ne omoară tehnica.

Publicitate

4 păreri la “O manşă strânsă şi palpitantă

 1. Se pare ca am avut dreptate…marele favorit (si al meu)…a castigat…Marcel a cam dovedit (inca o data) ca e cel mai bun. Chiar daca nu a fost cea mai rapida mansa a doua, ce a facut el, avand in vedere conditiile meteo si starea partiei…este extraordinar!
  Am mai zis ca va fi o surpriza pe podium…au fost doua, ce e drept, nu ma asteptam, dar au meritat cu prisosinta si Haugen si Leitinger.
  Nu pot decat sa ma gandesc ce cursa vom avea duminica la SL…cu Alexis, ranit in orgoliu…Henrik, care are ultima sansa sa castige o medalie (si el o vrea pe cea de aur), Marcel care este mai motivat ca niciodata sa faca dubla…si asta ca sa nu mai mentionez un Felix, un Manfred, un Feller, Ryding, Khorosilov, Hargin,Gross, etc…SUNDAY, THE BEST DAY!

 2. Marcel a legat două manșe foarte bune și a câștigat aurul, meritat… o cursă frumoasă, cu surprize plăcute (locul 2 pentru Roland Leitinger) și mai puțin plăcute (DNF-ul lui Alex, Pinturault pe locul 7, Kristoffersen pe 4 și de ce nu, Schörghofer pe care îl vedeam în primii 3 după prima manșă). Cred că la cele plăcute (pentru Hans Pum și Peter Schröcksnadel) poate fi trecută dubla austriacă… și dacă Philipp aluneca mai bine pe final puteau avea o triplă…Power Team rules. Aștept cu nerăbdare slalomul…

 3. Dezamagitoare atitudinea lui Alex. In cursa FIS a abandonat stiind ca va fi in cursa principala. In cursa principala a abandonat din nou probabil sa nu isi strice punctele FIS (sau sa se pastreze pentru slalom). Prefer atitudinea ultimului clasat din Albania. Atata pot atata fac stau pe picioare. Fani platesc pentru a vedea curse nu abandonuri (repet la Alax nu mi s-a parut un DNF ‘curat’).
  E pacat pentru Alex: in martie va fi 30 nu mai are multe CM-uri in fata lui. La fel cu Ciocanel la slalom FIS. Cineva a platit ca acesti doi sportivi sa se duca la St. Moritz.

  • Nimeni nu „abandoneaza” in curse. Sunt greseli care apar dintr-un risc prea mare. De aceea evit sa folosesc cuvantul pe nedrept impus ca standard pentru aceasta situatie in limba romana.

Comentariile nu sunt permise.